Radek Špryňar
18. srpna 2018 • 21:11

Kouč Skuhravý: Debakl jde za mnou. Když dostat do držky, tak pořádně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opava schytala prvoligovou lekci. V Mladé Boleslavi dostala naloženo 1:6! I kvůli tomu, že třikrát neuhlídala ruského útočníka Nikolaje Komličenka a také proto, že po změně stran vypadala jako partička, co si jde zahrát fotbal, ale na výsledku jí pranic nezáleží. „Celý zápas jde za mnou jako za trenérem,“ postavil se chlapsky k ošklivému výsledku trenér Roman Skuhravý. V průběhu tiskové konference se pustil místy až do sebemrskačské analýzy.



Výsledek 1:6 je zlý. Proč jste dostali takový debakl?
„Do zápasu jsme vstoupili tristně, dvě jednoduché ztráty a soupeře jsme postavili na nohy. Od dvacáté minuty jsme byli lepším mužstvem, snížili jsme, měli další dvě šance, které měly skončit brankou, a zápas mohl vypadat jinak. Ale pak po další zvláštní situaci jsme dostali na 3:1. Nechtěl jsem střídat, protože si ten výsledek zavinili hráči na hřišti. Věřil jsem, že to budou chtít napravit a že jsme s tím schopni ještě něco udělat. Ale druhý poločas jsme nebyli na hřišti. A domácí to měli dost jednoduché.“

Rozumíte tomu, proč jste se v druhém poločase takto bezduše prezentovali?
„Pracujeme na tom, že mužstvo je mužstvo. Celý zápas jde za mnou jako za trenérem. Ukáže se, jak jsme silní. Proto kvituji, že je to 1:6 a ne třeba jen 1:3, protože když dostat do držky, tak pořádně. A sám jsme zvědavý, co to s námi udělá v dalších zápasech."

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Opava 6:1. Gólové hody! Boleslav rozstřílela nováčka, zářil Komličenko
Video se připravuje ...

Co znamená, že jde zápas za vámi?
„Když mužstvo prohraje bitvu, tak by se za něj měl postavit generál. A to jsem já. Inkasované góly nebyly systémové, ale padly z toho, na čem pracujeme. Nechceme přecházet nahoru jednoduchým míčem, chceme hrát fotbal. Musím si to vyhodnotit. Máme jeden bod, hrajeme v azylu a situace není jednoduchá. V příštích pěti šesti zápasech potřebujeme uhrát co nejvíce bodů a takovým výkonem to nepůjde. Nejjednodušší by bylo sesekat hráče, ale to ode mě nikdo neuslyší. Když se daří, může trénovat má manželka, když se nedaří, ukáže se trenér a kvalita týmu.“

Od stavu 0:2 jste se až neskutečně zvedli a málem dorovnali výsledek. Je to pasáž, na které se dá stavět do dalších těžkých zápasů?
„Dokázali jsme to, co by dokázal málokterý tým. Ty dva brzké góly byly takovým direktem, který by zamával s mnohem silnějšími týmy, než jsme my. My se z toho otřepali. Ale když pak dostanete znovu po lehce bránitelné situaci na 1:3, tak je to na psychiku těžká rána. Vůbec se nedivím hráčům, že to zabalili. Samozřejmě mě to mrzí, ale tolik jim to nevyčítám, protože jsem to sám zažil. Já vím, že jsme silné mužstvo. Nebudu to rozvádět, ale začátek nás nezastihl v dobré kondici. Ale věřím, že kluci, kteří si tu ligu tvrdě vybojovali, jsou stejně naladěni jako já a nevzdáme to. Nehrajeme tak, jak bychom mohli. A pokud to takhle bude dál pokračovat, tak první, kdo z toho vyvodí důsledky, budu já.“

A jak blízko jste tomu, abyste vyvodil důsledky už po tomto zápase?
„Jsem daleko k tomu, abych řekl, že končím. To je to nejjednoduší, co bych mohl udělat. Já jsem naopak z trenérského pohledu zvědavý, jak se s tím popasuju a co mohu mužstvu dát. Ale může se stát, že za dva tři zápasy zjistím, že mužstvo nereaguje na mé pokyny a budu to muset řešit. Teď hrají to, co po nich chci a evidentně to zatím na ligu nestačí. Z toho musím pro sebe vyvodit závěry. Taková je trenéřina.“

Góly

Domácí: 2. Komličenko, 21. Komličenko, 44. Takács, 53. Takács, 58. Komličenko, 67. Ladra

Hosté: 26. Helebrand

Sestavy

Domácí: Šeda – Pauschek, Král, Chaluš, Keresteš – Hůlka (C) (73. Kateřiňák), Takács – Konaté, Ladra, Jaroslav Diviš (65. Přikryl) – Komličenko (80. Mareš).

Hosté: Fendrich – Hrabina, Svozil (52. Smola), Helebrand – Jursa, Radić, Kuzmanović (C), Schaffartzik, Zapalač (82. Janetzký) – Jurečka (69. Řezníček), Puškáč.

Náhradníci

Domácí: Kamenár, Kateřiňák, Hubínek, Přikryl, Mareš, Valenta, Křapka

Hosté: Šrom, Simerský, Řezníček, Zavadil, Smola, Janetzký, Juřena

Karty

Hosté: Schaffartzik

Rozhodčí

Petr Ardeleanu – Jakub Hrabovský, Petr Vít

Stadion

Adidas Aréna, Mladá Boleslav

Návštěva

3100 diváků

Mladá Boleslav - Opava: Neuvěřitelné! Šestý gól domácích přidal Ladra, 6:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Opava: Komličenko hattrick! Po faulu na Konatého proměnil pokutový kop a domácí vedli 5:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Opava: Znovu Takács! Nejlépe se zorientoval a nadvakrát dopravil míč za záda Fendricha, 4:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Opava: Takács se z dorážky nemýlil a Boleslav vedla už 3:1!
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Opava: Helebrand v pádu propasíroval balón za záda Šedy, 2:1
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Opava: Takács to udělal výborně, z jednoduché akce přidal Komličenko druhý gól, 2:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Opava: To je rychlost! Komličenko ve druhé minutě dorazil balon do brány, 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud