Jonáš Bartoš
2. září 2018 • 04:58

Co Plzeň nezvládla na Slavii? Nervy, nevyužitý Krmenčík i pomalá hra

Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Ardeleanu v diskusi s hráči PlzněPetr Ardeleanu v diskusi s hráči PlzněFOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Fotbalisté Plzně dostali v sobotu v Edenu za vyučenou, domácí Slavia sfoukla českého mistra 4:0. Ráz velkého šlágru určila 38. minuta, kdy Plzeň čelila dvěma penaltám a přišla o kapitána Hubníka. Západočeši se už poté nedokázali zvednout a vyklidili rozjetému souboru trenéra Trpišovského beze zbraní celé hřiště. Co český mistr v Edenu nezvládl?

  • Nefunkční střed zálohy

    Slavia - Plzeň: 3:0! Hušbauer krásně našel Zmrhala, ten ještě pěkněji zakončil
    Video se připravuje ...

    Už před zápasem bylo jedno jasné. Tým, který si podmaní střed pole, ovládne zápas a potažmo i výsledek. Souboj klíčových trojic Hušbauer, Souček, Sýkora versus Hořava, Hrošovský, Čermák dopadl jasně lépe pro domácí soubor. Souček vstřelil důležitý první gól, navíc poctivě pracoval do defenzivy a vyhrál bezpočet soubojů. Hušbauer zase jako tradičně rozdal desítky přesných balonů a odehrál svůj vysoký standard. Sýkora byl nejméně viditelný, nicméně své si v utkání také odvedl. Na druhé straně to i v době, kdy hrála Plzeň v kompletním složení, nebylo ono. Aleš Čermák byl utopený, rozehrávka od Hrošovského a Hořavy zase chodila hodně pomalu a nedělala slávistické defenzivě žádné větší problémy. V deseti už to ve druhém poločase měli hosté hodně těžké… 

  • Hra po křídlech

    Zklamaný Řezník: Běhat v deseti bez balónu je o ničem
    Video se připravuje ...

    Jindy největší zbraň Plzně, v Edenu však téměř nula. Křídla Milan Petržela i Martin Zeman se trápili, několik solidních náběhů a kombinací předvedli pouze v úvodu krajní obránci David Limberský a Radim Řezník. Slavia si jakékoliv pokusy po stranách, kterých navíc bylo velmi málo, v klidu pohlídala a nepustila Plzeň do žádné větší šance. „Tak si zkuste v deseti běhat bez balonu a mít nějaké šance. V deseti běhat bez balonu, to je prostě o ničem,“ prohlásil obránce Radim Řezník.  

  • Pracovaly nervy

    Slavia - Plzeň: Hušbauer neproměnil! Hubník ale byl vyloučen, zařídil další penaltu
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    V osudné 38. minutě domácí zahrávali dvě penalty, tu druhou proměnil Miroslav Stoch a navíc došlo k vyloučení Romana Hubníka. Vše ale bylo posouzené (i po zhlédnutí videa) správně, takže byly plzeňské protesty marné. David Limberský pak vyčinil z plných plic hlavnímu sudímu Ardeleanovi a koledoval si i o mnohem víc, než o žlutou za řeči. Mužstvo klíčová fáze zápasu citelně poznamenala a v deseti už se nezmohlo na žádný odpor. Celkově působili Západočeši od prvních minut hodně nervózně, podrážděně, což jejich výkonu vůbec nepřidalo. „Hráčům jsem vysvětloval, aby byli disciplinovaní a využili jsme nějaké brejkové situace. Slavia nás ale do ničeho nepustila, proto je výsledek takový,“ hodnotil trenér Pavel Vrba. „My k tomu máme nějaký názor, rozhodčí zase jiný. Nechci se tím už zaobírat, to zhodnotíte vy nebo někdo jiný,“ poznamenal k osudovým momentům zklamaný Řezník.

  • Rychlost a důraz

    Slavia - Plzeň: Demolice završena! Souček uzavřel skóre na 4:0!
    Video se připravuje ...

    Velká zbraň domácího týmu. Slavia od prvních minut nastoupila na svého soka agresivně, sebevědomě, nedala mu na hřišti ani centimetr prostoru. Z toho plynula i její převaha, kdy většinu času kontrolovala hru a držela se na plzeňské půlce. V soubojové činnosti, nasazení domácí vládli, což též rozhodlo o jednoznačné výhře. „Slavia byla celkově důraznější, silovější, přímočařejší a lepší, to rozhodlo,“ uznal kouč Vrba.

  • Nevyužití Krmenčíka

    SESTŘIH: Slavia - Plzeň 4:0. Sešívaní famózním výkonem rozdrtili mistra
    Video se připravuje ...

    Plzeňský ostrostřelec do utkání se Slavií vyšel jen jednou v ligové sezoně naprázdno (v Olomouci), jinak pálí ostrými každý zápas. Naposledy vyprovodil Mladou Boleslav hattrickem. Jenže v Edenu se Michael Krmenčík k ničemu nedostal. Duo Ngadeu, Kúdela nejlepšího ligového střelce hlídalo velmi dobře, Krmenčíka neustále zdvojovali a nedali mu ani centimetr prostoru. Ve druhém poločase, kdy Plzeň dohrávala v deseti, už se ke Krmenčíkovi téměř nedostal balon. Celkově mu scházela větší podpora spoluhráčů, kterou pro své výkony nezbytně potřebuje.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud