Kryštof Rossmann
Premium
14. září 2018 • 19:00

Vatajelu nevyšel, Jablonec posílil Sobol. Jak mu pomáhá Hübschman?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes Slavii do Jablonce. Od Eduarda Sobola se na severu Čech očekává hodně, poslední posila jabloneckých řad vyztuží levou stranu a doplní početně jediné slabší místo v sestavě. Třiadvacetiletý Ukrajinec zůstane ve FORTUNA:LIZE poté, co mu skončilo hostování v pražské Slavii. Výrazná pomoc se od něho očekává i v Evropské lize, do níž vstoupí parta pod vedením Petra Rady už příští týden. Proč po něm na severu Čech sáhli, jak probíhá jeho adaptace a v čem může týmu pomoct?



Pro jablonecké fanoušky je jméno nové posily pořádně zajímavé. Šachtar Doněck pustil nadějného Eduarda Sobola na hostování do konce sezony. „Hledali jsme hráče na levou stranu, kde máme levonohého jen Matěje Hanouska. Ve hře byl ještě Bogdan Vatajelu, o něhož jsme usilovali. Mluvil jsem s trenérem Sparty, ale ten mi řekl, že ho kvůli marodce nemůže v současné době pustit,“ prozradil jablonecký trenér Petr Rada.

Pětadvacetiletý Rumun by pro něj byl vzhledem k jeho větší herní kompaktnosti i na pozici levého záložníka lepší variantou. „Sledovali jsme ještě jednoho hráče z destinace okolo Ruska, ale nakonec vyšel Sobol. Už jen to, že šel na hostování do Slavie, o něčem svědčí. Má v sobě potenciál a velmi kvalitní levou nohu, zajímali jsme se o něj delší dobu,“ pokračoval kouč Severočechů.

O motivaci bude mít Sobol postaráno. V Šachtaru ho přeřadili do juniorky, a tak čekal na případné hostování. Nabídek bylo hodně, nakonec si vedení ukrajinského celku zvolilo tu jabloneckou. V severočeském klubu se uvolnilo místo po odchodu Jaroslava Zeleného do Slavie. Jablonečtí měli připraveno několik variant, ale první na řadě byl po odmítnutí Vatajela Sobol, i když museli čekat na vyjádření delší dobu.

„Jednání jsem se neúčastnil. Moje parketa je taková, že si vytipuji hráče. O Sobolovi jsme se bavili, měli jsme o něm kazety a samozřejmě jsme ho znali ze Slavie. Viděli jsme, co v něm je,“ přiznal kouč zelenobílých. „I když už pak ve Slavii tolik nenastupoval, odehrál hodně dobrých zápasů. Nebylo to pro nás nečitelné, dohodli jsme se na tom, že se o něj budeme zajímat a pak už to bylo jen na vedení,“ dodal Rada.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud