18. září 2018 • 05:00

Vyhrocený šlágr: Diop nabral Stancia a měl jít ven, Baroš strčil do Frýdka

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Šlágr mezi Baníkem a Spartou provázely četné strkanice, do kterých se zapojil i ostravský kapitán Milan BarošŠlágr mezi Baníkem a Spartou provázely četné strkanice, do kterých se zapojil i ostravský kapitán Milan BarošFOTO: Koláž iSport.cz

    Že se jedná o šlágr kola, nebylo pochyb. Baník hnal proti Spartě vyprodaný stadion, diváci vytvořili tradičně bouřlivou atmosféru. Do toho se na hřišti bila dvě vyburcovaná mužstva, která si nedala nic zadarmo. Na jedné straně tvrdil muziku ostravský mohykán Milan Baroš, na straně Letenských nešel pro tvrdý zákrok daleko především Martin Frýdek. Zápas mezi velkými rivaly budil na hřišti velké vášně. Podívejte se na pět vybraných minisoubojů, které musel řešit sudí Pavel Královec.

  • Fillo vs. Frýdek

    Baník - Sparta: Potyčky mezi oběma tábory, Baroš strčil do Frýdka
    Video se připravuje ...

    První vážnější incident v celém utkání. Ostravský Martin Fillo zavadil před rozehráním standardní situace na konci prvního poločasu o nohu Martina Frýdka. Sparťanský záložník se nohou ohnal zpět a vypadalo to, že tím celá strkanice skončí. Neskončila, jak bude patrné dál v článku. Hlavní arbitr zápasu Pavel Královec nicméně nechal minipotyčku Frýdek - Fillo bez karetního trestu.

  • Diop vs. Stanciu

    Diop na hraně. Útočník Baníku nebyl daleko od červené karty
    Video se připravuje ...

    Zřejmě nejdiskutovanější souboj zápasu. Ostravský rychlík vletěl do Stancia v přerušené hře zezadu, nedotkl se míče a takzvaně ho „nabral na vidle“. To vše s vědomím, že už má od Královce jednu žlutou kartu z předchozí situace. Hlavní sudí však jasný faul přešel a druhou žlutou kartu neudělil. Nařídil míč pro domácí a hosté se nestačili divit, že atak na rumunského špílmachra zůstal bez trestu.

  • Baroš vs. Frýdek

    SESTŘIH: Baník – Sparta 0:1. Vypjatý souboj rozhodl v závěru Tetteh
    Video se připravuje ...

    Tito dva se potkávali po celý zápas a pokaždé z toho byl drsný souboj. Poprvé se střetli poté, co Frýdek atakoval Filla. Ostravský lídr okamžitě naběhl na Frýdka a nenápadně ho strčil do zad a rozpoutal tím melu. Uběhlo pár minut a potkali se znovu. Tentokrát v tom však byl Frýdek nevinně. Po souboji s Barošem ho strčil vlastní spoluhráč, neudržel rovnováhu a přepadl na ležícího Baroše, kterému přilehl hlavu. V domácích příznivcích se vařila krev. „Je to vždycky stejné. Vyhecovaný zápas, na jaře jsme z toho vyšli vítězně my, dneska oni. Takový je fotbal,“ komentoval dění na hřišti po utkání Baroš.

  • Fleišman vs. Stanciu

    Denis Granečný uklidňuje Jiřího Fleišmana při slovní rozepři s Nicolae StanciuemFoto ČTK

    Ve druhé minutě nastavení předvedl další ostřejší zákrok Martin Frýdek, po kterém zůstal na zemi ostravský Jiří Fleišman. Jeho pád se však nezdál Stanciovi. Domácímu obránci přiběhl pořádně od plic vyčinit. Fleišman si však nenechal nic líbit a vznikla strkanice, kterou musel uklidnit až sudí Královec.

  • Fleišman vs. Vukadinovič

    Baník - Sparta: Další Diopův zákrok, ostravský forvard tvrdě zajel do Radakoviče
    Video se připravuje ...

    V samotném závěru se do křížku se sparťanem dostal opět Fleišman. Tentokrát se jednalo o střídajícího Vukadina Vukadinoviče. Ten poté, co měl Baník rozehrát po odpískaném faulu, těsně před Fleišmanem ukopl míč do zámezí. Ostravský fotbalista se už přitom rozbíhal nakopnout míč a nakonec zamířil do prázdna. Nebylo divu, že chování srbského záložníka ho pořádně nadzvedlo a šel si to s ním společně s dalšími spoluhráči vyřídit. Královec potrestal nesportovní chování žlutou kartou.

  • Sparťanští fotbalisté (zleva) Vukadin Vukadinovič, Benjamin Tetteh a Costas během oslav po výhře
    Sparťanští fotbalisté (zleva) Vukadin Vukadinovič, Benjamin Tetteh a Costas během oslav po výhře

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud