Matěj Karmazín
24. září 2018 • 04:50

Slávistický lazaret v útoku: Přibyl Tecl, Matoušek jako nečekaný trumf

Vstoupit do diskuse
0
  • Slavia řeší problém, v útoku se jí tvoří lazaretSlavia řeší problém, v útoku se jí tvoří lazaretFOTO: koláž iSport.cz

    Při pohledu na soupisku budí slávistický útok hrůzu. Milan Škoda, Stanislav Tecl, Muris Mešanovič, Peter Olayinka a nejnověji i talentovaný Jan Matoušek. Jedno zajímavé jméno vedle druhého. Jenže aktuálně trenér sešívaných Jindřich Trpišovský při skládání sestavy moc možností na výběr nemá. Jeho střelci totiž jeden po druhém odpadávají, naposledy proti Bohemians přibyl na marodku Tecl. Jaká je mezi útočníky vedoucího týmu ligy situace?

  • Milan Škoda

    Milan Škoda slaví vstřelený gól proti BoleslaviFoto Michal Beránek / Sport

    Protřelý borec, který už za Slavii nastřílel mraky gólů, v aktuální sezoně ale naposledy hrál pár minut na začátku září ve sledovaném souboji s Plzní. Od té doby je kvůli zranění mimo. „Vyhlížíme jeho návrat, doufáme, že příští týden už začne trénovat,“ věří Trpišovský. Slavii by se jeho zkušenosti a důraz náramně hodily.

    Mladá Boleslav - Slavia: Škoda využil Šedovy chyby a poslal sešívané do vedení 1:0
    Video se připravuje ...

  • Stanislav Tecl

    Útočník Stanislav TeclFoto Barbora Reichová / Sport

    Nejnovější přírůstek mezi zraněné. V zápase s Bohemians skončil po souboji se stoperem Krchem na zemi a v pádu si nešťastně otočil koleno. Bolestivá grimasa naznačovala, že bude muset okamžitě střídat. „Vůbec žádné zprávy zatím nemáme, teď pojede na magnetickou rezonanci. Snad to dopadne co nejlépe, protože je ve formě a pracuje skvěle,“ uvedl Trpišovský na tiskové konferenci po vršovickém derby.

    Slavia - Bohemians: Teclovi se otočilo koleno, musel být odnesen a střídán
    Video se připravuje ...

  • Muris Mešanovič

    Útočník Slavie Muris MešanovičFoto Michal Beránek / Sport

    Bosenský bombarďák a oblíbenec slávistických fanoušků byl rok mimo kvůli vážnému zranění kolena. Až v neděli v Edenu konečně usedl alespoň na střídačku. Byť Trpišovský uznal, že na to, aby naskočil do zápasu, to pořád úplně nebylo. „Chtěli jsme, aby zažil atmosféru a byl s týmem,“ vysvětlil kouč. Čím dřív bude Mešanovič připravený, tím pro Slavii v současné situaci lépe.

  • Peter Olayinka

    Peter OlayinkaFoto Jaroslav Legner / Sport

    Drahá a očekávaná posila z belgického Gentu toho zatím za Slavii příliš neodehrála. Olayinka je od půlky srpna zraněný, v zápase s Mladou Boleslaví se mu vytvořila trhlina ve svalu. „Absence by měla být v řádu týdnů,“ doufal tehdy Trpišovský. Uběhl více než měsíc a nigerijský rychlík zápasy zatím stále sleduje jen z tribuny.

    Slavia - Opava: Tyč, blok a gól. Olayinka při debutu završil na 3:1
    Video se připravuje ...

  • Jan Matoušek

    Proti Bohemians odehrál Jan Matoušek poprvé větší počet minut v sešívaném dresuFoto Barbora Reichová (Sport)

    Nejmladší slávistický forvard a nečekaný trumf, který možná rázem dostane víc příležitostí, než by po přestupu z Příbrami čekal. Po zranění Tecla vyběhl do souboje s Bohemians a náročný úkol zvládl dvacetiletý talent obstojně, byť toho vyloženě na hrotu zatím tolik neodehrál. „Na nervozitu jsem ani neměl pomyšlení,“ usmál se. To je pro Slavii jen dobře, Matouška totiž zřejmě bude výrazně potřebovat i v dalších zápasech. Program je skutečně nabitý, už ve středu červenobílé čeká pohárový souboj s Ústí nad Labem. A Trpišovský si nemůže zrovna vybírat, koho do útoku pošle.

    Proti Bohemce je to vždy boj, tvrdí Matoušek po bitvě s Klokany
    Video se připravuje ...

  • Mick van Buren

    Mick van Buren dorazil na slávistickou děkovačku o berlíchFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Asi největší smolař ze všech ofenzivních možností. Nizozemský útočník či křídelník se bolestivě zranil těsně před začátkem sezony, na tréninku si zlomil lýtkovou kost. Prognózy hovoří o tom, že dřív než na jarní část ligy se do sešívaného dresu nevrátí.

  • Trpišovský o zdi jménem Ngadeu: Je to Iron Man!
    Video se připravuje ...

    Milan Škoda slaví vstřelený gól proti Boleslavi
    Milan Škoda slaví vstřelený gól proti Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud