Pavel Janega
25. září 2018 • 11:04

Potvrzeno! Šmejkal končí, Teplice přebírá Hejkal. Zapojí se i Vachoušek

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Teplicích padají hlavy. Na ranním jednání klubového představenstva se řešila výsledková a herní krize A-týmu. Skončil trenér Daniel Šmejkal, s ním asistent Radim Nečas i sportovní ředitel Jakub Dovalil. Potvrdily se informace Sportu, že na pozici hlavního kouče přichází Stanislav Hejkal, současný skaut a analytik pražské Sparty. Funkce sportovního ředitele se ujme dlouholetý teplický hráč Štěpán Vachoušek, který v klubu působil v mládežnickém úseku.  



 "Důvodem odvolání je klesající trend, jak výsledkový, tak především herní. Nejsme klubem, který odvolává trenéra na základě několika nepodařených výsledků, ale zde bohužel šlo o dlouhodobý trend, který se navíc stupňoval," vysvětlil předseda představenstva Pavel Šedlbauer hlavní důvod odvolání hlavního trenéra.

Se Šmejkalem končí i další členové realizačního týmu i sportovní ředitel Jakub Dovalil. "Sportovní ředitel měl za sportovní část zodpovědnost a výsledky nepřicházely jak na hřišti, tak ani v rámci posílení základního kádru A mužstva," dodal Šedlbauer.

Hejkal se ujme teplického mužstva už na úterním odpoledním tréninku a už ve středu ho povede v pohárovém utkání s Loko Vltavín (16:00). V Teplicích zatím působil jako kouč úspěšné juniorky a také jako asistent Petra Rady a Zdeňka Ščasného. S oběma poté spolupracoval i ve Spartě, kde dosud působil jako skaut.

"Stanislav Hejkal dobře zná místní prostředí, navíc zde již dvakrát úspěšně působil. Patří mezi velké fotbalové odborníky, i když není zatím tolik prověřený jako hlavní trenér," řekl Pavel Šedlbauer. 

O složení realizačního týmu se rozhodne v následujících hodinách či dnech, skládat ho bude především Hejkal. K ruce bude mít nového sportovního ředitele. Na tuto pozici se posune teplická ikona Štěpán Vachoušek. 

"Štěpán Vachoušek je místní patriot a klubový odchovanec, do práce na mládežnickém úseku navíc vstoupil s velkou vervou a zápalem, v čemž věříme, že bude pokračovat i ve sportovním vedení klubu," uvedl Šedlbauer.

Pod teplickým Danielem Šmejkalem se viklá stolička
Pod teplickým Danielem Šmejkalem se viklá stolička

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud