Adam Procházka
25. září 2018 • 17:28

Stanciu vyhlíží Plzeň: Cítím správnou energii! Největší bitvy jsou v Ostravě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V posledním zápase proti Liberci to byl právě on, kdo v systému 3-5-2 zazářil. Dvěma góly a dvěma asistencemi řídil výhru Sparty (4:1). Nicolae Stanciu však tvrdí, že může jak on, tak i jeho spoluhráči hrát ještě lépe. Zápas s Plzní bere rumunský záložník jako každý jiný. „Není to pro mě speciální zápas. Za výhru máte tři body, jako proti komukoliv jinému,“ objasnil.



Liberec jste porazili v rozestavení 3-5-2. Vy jste hrál uprostřed hřiště, jaké to pro vás bylo?
„Velmi dobré, myslím si, že to bylo fajn i pro mou hru. Celkově jsme předvedli kvalitní fotbal. Na druhou stranu je dobře, že tu máme hráče s takovou kvalitou, že nezáleží na tom, jakým hrajeme systémem a na jakých pozicích v sestavě nastoupí. Už ale nezáleží na tom, jak jsme hráli proti Liberci, protože v dalším zápase klidně můžeme nastoupit znovu v rozestavení 4-4-2."

Jakou roli může před vzájemným duelem hrát, že Plzeň prohrála 0:3 v Jablonci?
„Pro páteční zápas není relevantní, co se stalo v Jablonci. Bude to úplně jiné utkání s obrovským nábojem a plzeňští hráči už se k prohře v Jablonci nebudou vracet."

Jsou pro vás zápasy proti Plzni a Slavii speciální? Máte nějakou zvláštní motivaci?
„Ani ne, pro mě to nejsou nijak speciální zápasy. Za výhru dostanete prostě tři body. To je vše, na čem záleží. Vnímám ale to, že pro fanoušky je třeba utkání proti Slavii nejslavnějším a největším v lize. Když ale porazíte Slavii, Liberec nebo Ostravu, vždy je výsledek stejný, a to tři body."

Berete utkání s Plzní jako zatím největší prověrku toho, jak na tom jste?
„Těžko říct. Od chvíle, co jsem tu, mi přijdou nejtěžší a nejtvrdší zápasy s Ostravou. Nezažil jsem v kariéře takovou bitvu a rivalitu mezi dvěma kluby. Plzeň má možná techničtější hráče, ale skutečně nejvyhrocenější atmosféru a nejtvrdší zápasy jsem zažil v Ostravě.“

Šural před pátečním šlágrem: Plzeň nás nesnáší, půjde proti nám naplno!
Video se připravuje ...

Jak se díváte na to, že trenér Ščasný nemění moc sestavu?
„Když jsem přišel, neměli jsme výsledky, a proto trenér Stramaccioni měnil sestavu. Situace je nyní jiná, vítězíme, a v takových chvílích nemáte tolik důvodů do sestavy sahat. Myslím si, že každý z nás je spokojený s tím, že je ve Spartě. Všichni dobře trénujeme a chováme se jako jeden tým. Hráči, kteří nehrají, nás povzbuzují a cítím z nich tu správnou energii.“

Jste momentálně v nejlepší formě, nebo můžete být ještě lepší?
„Co se týče fyzické formy, cítím se velice dobře. Teď budu mluvit ale o všech. Myslím si, že se všichni můžeme ještě zlepšovat, společně růst a být ještě lepší.“

Máte nějakou odezvu na své výkony ve Spartě z Rumunska? Jak vás tam veřejnost bere?
„S rumunskými novináři moc nemluvím a rumunská média moc nečtu. Vystupuji tam pouze jednou za čas. Vím ale, že každý zápas Sparty je v Rumunsku vysílán živě, na to jsem hrdý a těší mě to."

Pomáhá vám v zápase taktická příprava trenéra Ščasného?
„Ano, hodně. Víme, co máme na hřišti dělat. Máme dobře soupeře načteného a i během utkání můžeme měnit systém hry, což protivníka může překvapit."

Můžete porovnat atmosféru v klubu po vašem příchodu a nyní?
„Jednoduchá odpověď. Vše je teď mnohem lepší.“

Jak vidí Stanicu rivalitu s Plzní? Největší řežbu zažil jinde
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - Liberec 4:1. Letenští v poklidu sestřelili tápající Slovan
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud