12. října 2018 • 18:50

Faltův trest platí, potvrdila komise verdikt. Hrát nebude se Zlínem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednozápasový trest pro olomouckého záložníka Šimona Faltu, jenž mu původně uložila Disciplinární komise za vyloučení v 10. kole s Libercem, platí. Na pátečním zasedání o tom rozhodla Odvolací komise, která Faltovi po olomouckém odvolání dovolila nastoupit v 11. kole proti Spartě s tím, že se k případu vrátí později. Falta si tak trest odsedí v domácím utkání se Zlínem.



„Odvolání proti trestu bylo zamítnuto jako nedůvodné s tím, že OK FAČR nemá pravomoc měnit verdikt rozhodčích učiněný na hřišti a že taková změna by byla mimo jiné i v rozporu s ustálenou mezinárodní sportovně právní judikaturou i předpisy UEFA,“ stojí v oficiálním prohlášení.

Pětadvacetiletý záložník dostal od disciplinárky distanc za vyloučení v utkání 10. kola nejvyšší soutěže s Libercem, přestože komise rozhodčích poté uznala, že sudí Zbyněk Proske měl Faltovi za přišlápnutí kotníku Radimu Breitemu udělit jen žlutou kartu. Situaci si přitom rozhodčí několik minut prohlížel na videu.

Přesto Olomouc vzhledem k soudu komise rozhodčích vyhlížela naději a proti trestu podala odvolání.

Odvolací komise odložila projednání Faltova trestu na tento pátek (po zápase se Spartou) a tak mohl 25letý záložník nakonec v duelu 11. kola nakonec nastoupit. Nyní se jeho jednozápasový trest potvrdil a bude si ho muset odpykat až ve 12. kole proti Zlínu.

Liberec - Olomouc: Červená pro Faltu! Záložník Sigmy nepříjemně přišlápl Breiteho
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud