Jonáš Bartoš
19. října 2018 • 22:11

Hašek odmítl střídat zraněného syna: Byl protivnej, ale nemohlo se to zhoršit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně šel do zápasu v plné síle, během reprezentační pauzy dotrénoval kondiční manko. Martin Hašek ale vydržel na hřišti bez zdravotního problému jen 24 minut. Záložník Bohemians si při penaltovém faulu od plzeňského středopolaře Romana Procházky poranil rameno, jeho otec, trenér Martin Hašek, ho ale držel na hřišti proti jeho vůli až do konce poločasu. „Věděl jsem, že bez něj budeme mít problémy,“ vysvětloval kouč „klokanů“ po remíze 2:2.



Bohemka na ligového mistra umí. Hráči v Ďolíčku předvedli znovu výkon na hranici možností, od prvních minut do plzeňského favorita šli na plné pecky. Martin Hašek na rohu vápna vybojoval penaltu, když ho nešikovně fauloval Roman Procházka.

Domácí Júsuf poslal domácí do vedení, faulovaný hráč ale úplnou radost neměl. Při pádu si poranil rameno a na střídačku signalizoval, že dál nemůže. Jenže hráčův otec a trenér v jedné osobě, Martin Hašek starší, první žádosti o vystřídání odmítl vyhovět.

„Něco mu vypadlo v rameni a zase naskočilo. Bolelo ho to, ale nemohlo se to zhoršit. Proto jsem ho na hřišti držel, protože jsem věděl, že bez něj budeme mít problémy,“ objasňoval trenér Bohemians celou situaci po utkání. „Věřil jsem, že ho dají doktoři v poločase dohromady, ale má zranění na několik týdnů. Potřebovali jsme také čas na to, abychom se rozmysleli, co dál. Nakonec jsme stáhli do zálohy Júsufa, který pár let zpátky hrával záložníka, ale ještě jsme to nikdy nezkoušeli. Takže nám tam hráli stoper a útočník. Už jsme neměli ambici to vyhrát,“ komentoval zbytek utkání.

Hašek perlil: Záviška se měl narodit jako kůň
Video se připravuje ...

Hašek mladší se na hřišti rozčiloval, že ho táta v bolestech držel celý poločas na hřišti. Při běhu se snažil držet poraněnou ruku v jedné poloze, aby ho co nejméně bolela. „Ověřil jsem si u doktora, jestli něco po*eru, když ho na hřišti nechám, jestli se to může zhoršit. On říkal, že ne. Dali jsme mu něco vypít, on (Martin Hašek) byl protivnej, chtěl dolů, já ale nechtěl. Když si ruku zafixoval, mohl běhat bez bolesti, ale když s ní musel pohnout, píchlo ho v tom a šel do mě, šel do negace. Nakonec vydržel do poločasu,“ dodal k nezvyklé situaci Hašek starší.

Kouč Bohemians ale byl celkově po zápase s Plzní spokojený. Na jaře vyprovodil mistra ligy z Ďolíčku s výpraskem 5:2, tentokrát bral alespoň bod za remízu 2:2 s tím, že ještě hodně šancí pochytal výborný plzeňský gólman Aleš Hruška.

„S bodem jsme spokojení, podali jsme pracovitý výkon. Ale v našich silách je hrát lépe i dávat víc branek. Mám pocit, že se k tomu můžeme propracovat až na jaře,“ doufal Hašek. „Celý podzim máme personální problémy, celou dobu nám chybí hráči, když se vrátí, mají na sobě dres, ale nejsou připravení. Teď jsme byli schopni nasadit trochu normální jedenáctku, hráli jsme naše principy. Je to velmi náročné běžecky, chtěli jsme soupeře uštvat, sprintovat, sestava byla i tak zvolená, abychom na tohle mohli myslet. Věřili, že je v našich silách zvládnout zápas za tři body.“

SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 2:2. Viktoria venku ztratila další body
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud