22. října 2018 • 14:38

Liberec protestuje! Vadí mu nenařízená penalta a vyloučení Mikuly se Slavií

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalového Liberce podalo protest proti verdiktům rozhodčích v čele s hlavním sudím Radkem Příhodou při dvou klíčových situacích nedělního zápasu 12. kola první ligy s pražskou Slavií. Severočeši nesouhlasí s vyloučením Jana Mikuly po druhé žluté kartě ve 12. minutě a s nenařízením pokutového kopu po souboji domácího Martina Koscelníka s Janem Bořilem osm minut před koncem. Slovan o protestu informoval na sociální síti.



Liberec ve šlágru kola prohrál 0:1 brankou Miroslava Stocha ze třetí minuty. O devět minut později byl po druhé žluté kartě vyloučen Mikula za to, že dohrál hostujícího gólmana Ondřeje Koláře, i když se mu snažil vyhnout. Podle slovenského kouče Severočechů Zsolta Hornyáka navíc domácího beka postrčil do brankáře slávistický stoper Ondřej Kúdela.

"Trošku mě trápí momenty, které byly v zápase a které ovlivnily výsledek. Teď po zápase jsme se na některé momenty podívali. Z mého pohledu dost přísné vyloučení Mikuly. Původně jsem neviděl, zda to bylo, nebo nebylo zasloužené. Ale teď jsem to viděl dvakrát a Mikula jednoznačně nešel s úmyslem zranit gólmana. Byl dotlačený obráncem do gólmana, uklouznul," uvedl na tiskové konferenci Hornyák.

Trenér Liberce Zsolt Hornyák během zápasu se Slavií
Trenér Liberce Zsolt Hornyák během zápasu se Slavií

"Nemyslím si, že to bylo na červenou kartu. Já viděl takových momentů, kdy byl faul zezadu a ten hráč nebyl ani potrestaný žlutou. V takovémto vypjatém zápase dávat za každý moment, nebo oslabovat tým, to je úplná zbytečnost," dodal. Brankář Kolář naopak uvedl, že jej Mikula trefil do ramene a pak do hlavy a prý sám hned věděl, že dostane kartu.

V 82. minutě upadl ve vápně po souboji s Bořilem Koscelník, ale Příhoda ani po poradě s videorozhodčím penaltu nenařídil. "Nechci soudit, nejsem tu od toho, od toho je tam pan rozhodčí. Já se ale ptal svého hráče po zápase. Vím, že Koscelník nelže, je to čestný člověk a řekl mi, že mu jednoznačně brnkli po noze a spadl. Mně stačí jeho názor. Nebylo to posouzené jako penalta, o to víc mě to mrzí," uvedl Hornyák.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud