Jan Malý
27. října 2018 • 19:35

Hašek: Náš výkon? Byla to hrůza. Zavedl bych povinné kropení hřiště

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za první poločas to svým svěřencům pěkně spočítal. Trenér Bohemians Martin Hašek nevěřil, co během něj v Mladé Boleslavi viděl. „Klokani“ v něm dvakrát inkasovali a zadělali na konečnou porážku 0:3. Hašek jízlivě odkázal na slavnostní atmosféru, která na stadionu díky připomínce stoletého výročí od založení Československa panovala.



Jak tedy trenér Bohemians Martin Hašek výkon svých hráčů hodnotil? „Hrála se hymna, byly tu trikolóry a naši hráči si mysleli, že domácí tady mají nějakou slavnost. A tím, že jim tu děláme sparing, by asi bylo vhodné chovat se odpovídajícím způsobem. Aby to jako slavnost opravdu probíhalo,“ začal Hašek.

A o první půli pokračoval. „V prvním poločase jsme na hřišti neexistovali. Naše nasazení nemělo vůbec nic společného s parametry, které jsou běžné v nejvyšší soutěži a které jsou pro nás, pro Bohemku, obzvlášť charakteristické. Prostě si mysleli, že je ta slavnost, tak že nemusí.“

O přestávce proto musel svou jedenáctku probrat. „O poločase jsem hráčům vysvětlil, že je to slavnost celého státu, že jde o výročí sta let Československa, že Boleslavští slaví úplně stejně jako my. Když to pochopili, ve druhém poločase jsme hráli líp. Ale jak to bývá ve fotbale, když nezačneš naplno a když neděláš věci tak, jak máš, tak pak i když chceš a snažíš se, už ti není nakloněné štěstí,“ poznamenal nahněvaný kouč.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Bohemians 3:0. Středočeši si třemi góly připsali rovnou i tři body
Video se připravuje ...

Pro Haška to byl jeden z nejpodivnějších zápasů za působení v klubu z Ďolíčku. „Co jsem v Bohemce, takový zápas jsem ještě nehrál. Podivný zápas v podivné atmosféře. Byli jsme potrestaní úplně za všechno. Ale vyžrali jsme si to zaslouženě. Když takhle začneš hrát zápas, fotbaloví Bohové se postaví proti tobě. To se stalo,“ přidal další jadrnou glosu.

Nelíbilo se mu ani to, že trávník nebyl dostatečně mokrý. „Myslím, že na první ligu by mělo být hřiště nakropené takovým způsobem, aby bylo mokré a balon jezdil, aby se hrálo rychle. Tady nakropené nebylo. To se nevymlouvám, jen opakuji, co jsem říkal na jiných tiskových konferencích. Jestliže chceme hrát rychlý fotbal, pojďme udělat rychlé hřiště. Rychlé hřiště musí být mokré. Pojďme zavést povinnost nakropit hřiště tak, aby balon klouzal,“ rozpovídal se trenér „klokanů“.

Tím ale neomlouval obří chybu, kterou spáchal před prvním gólem žalostnou rozehrávkou brankář Roman Valeš. „Byla to chyba. Všichni věděli, jaké to hřiště je,“ poznamenal Hašek.

Mladá Boleslav - Bohemians: Šílená hrubka Valeše! Přikryl skóroval do prázdné brány
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Bohemians: Rychlá akce domácích: Přikryl našel Komličenka - 2:0!
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Bohemians: Dzafič se trefil po druhé Komličenkově asistenci, 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud