30. října 2018 • 18:05

Derby bude pískat Ardeleanu! Pražská „S“ s ním nyní zatím jen vyhrávala

Autor: iSport.cz, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může to být zápas, který rozhodčího proslaví, nebo obrazně řečeno „zabije“. O čem je řeč? O derby Sparty se Slavií. V tom nedělním se nakonec jako hlavní sudí představí 37letý Petr Ardeleanu. V probíhajícím ročníku to bude už jeho devátý zápas ve FORTUNA:LIZE.



Petr Ardeleanu patří v tomto ligovém ročníku k neobsazovanějším sudím. Jen Petr Franěk v roli hlavního absolvoval víc zápasů než on. Hned třikrát už přitom Ardeleanu letos pražská „S“ pískal a pokaždé na konci zápasu sledoval pražskou radost po jednoznačné výhře.

Ve 2. kole při vítězství Slavie nad Karvinou 4:0, v 7. kole řídil zápas, v němž Slavia zdemolovala Plzeň 4:0, a v 9. kole na Letné asistoval u vítězství Pražanů nad Libercem 4:1. Všechna tato utkání hlídal i videoasistent rozhodčího a nejinak tomu bude i v neděli.

Do paměti se z těchto zápasů fanouškům vepsaly nejspíše především dvě situace. V zápase Slavia – Plzeň sudí odpískal rychle za sebou dva pokutové kopy a při druhém navíc poslal pod sprchy Romana Hubníka.

S první penaltou po Zemanově ruce mu tady ale musel pomoci VAR. Díky jeho přítomnosti a upozornění pak Ardeleanu vylučoval i v zápase Sparty s Libercem. Tam videoasistent pomohl hlavnímu sudímu odhalit Vukliševičův kop do Tettehova rozkroku.

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Ardeleanu šlágr zvládl, pomohlo mu k tomu i video
Video se připravuje ...

V hodnocení Zlatá píšťalka, které po každém kole zveřejňuje deník Sport, je Ardeleanu zatím s průměrnou známkou 6,75 na děleném pátém místě. Většinu zápasů zvládl slušně, zásadně chyboval jen dvakrát. V utkání 3. kola Baník – Příbram (3:0) přehlédl penaltový zákrok Martina Nového na Baroše. A v 5. kole naopak chybně odpískal v duelu Mladá Boleslav – Opava (6:1) pokutový kop po (ne)faulu Viléma Fendricha na Konatého.

V neděli se vedle Ardeleana, který patří mezi chráněnce bývalé předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové, na čáry postaví asistenti Ivo Nádvorník a Jiří Moláček.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud