Jonáš Bartoš
Premium
1. listopadu 2018 • 18:12

Experti o Krmenčíkově tragédii: Změní se Plzeň, nebo zareaguje nákupem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně nepříjemná zpráva pro klub, sportovní tragédie pro hráče. Vážné zranění kolena Michaela Krmenčíka znamená výraznou komplikaci pro Viktorii Plzeň, logicky se zbrzdí i kariéra 25letého šutéra. Kanonýr českého mistra kráčel k velkému přestupu, teď se musí soustředit na dlouhou rehabilitaci a následný návrat na trávníky. Jak zareaguje západočeský klub? Změní se herní styl mužstva, kým svou klíčovou osobnost nahradí? Serveru iSport.cz odpovídají tři oslovení experti, kteří klub znají i zevnitř a pracovali v něm – Miroslav Koubek, Karel Krejčí a Pavel Kuka.



Krmenčík v 16 podzimních zápasech nastřílel 9 branek, minulou sezonu končil s bilancí 34 zápasů a 22 gólů. Dlouhodobě si drží ohromnou formu, podle mnohých už výkony přerostl českou ligu. Pro Viktorii Plzeň, potažmo české reprezentaci, odvádí mimořádné služby, které zvyšují pozornost zahraničních zájemců.

Jenže středeční informace znamenala studenou sprchu. Krmenčík pohárový duel MOL Cupu Plzně s Baníkem Ostrava sledoval jen z tribuny. Server iSport.cz přinesl ještě večer po vyřazení z poháru informaci o tom, že plzeňský snajpr utrpěl v předchozím duelu se Slováckem vážné zranění kolena a sezona pro něj skončila. Smutnou zprávu ve čtvrtek ráno potvrdil i samotný klub.

„Měl velice slušně rozjetou kariéru, mluvilo se s ním v souvislosti se zahraničním angažmá. Upozorňoval na sebe v lize, Lize mistrů i v nároďáku, pro něj je to obrovská tragédie. Ale už má okolo sebe rodinu, ti nejbližší mu pomůžou. Dneska je někde dál, doufám, že i tohle těžké zranění ho posílí a vrátí se s fazonou, ve které byl teď,“ věří Karel Krejčí, současný trenér reprezentační dvacítky, který Krmenčíka v Plzni vedl během mistrovské sezony 2015/2016.  

„Plzeň ztratila klíčového hráče, může to být významný faktor na misce vah v boji o titul. Patří to k fotbalu, ale v souvislosti s možnostmi dalšího vývoje kariéry je mi to velmi líto směrem k Michaelovi. Je to velká smůla,“ reaguje Miroslav Koubek, naposledy asistent u národního týmu, který s Plzní vyválčil titul v sezoně 2014/2015.

„Každé zranění hráče je nepříjemné. Měl skvělou formu, nakročeno jít ven a splnit si sen o zahraničním angažmá. Pro něj je to velké osobní fotbalové neštěstí, to nejhorší, co se ve fotbale může stát,“ komentuje zranění opory konkurence trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud