4. listopadu 2018 • 04:55

Sestavy na derby? Sparta 3-5-2 skoro bez Čechů, Slavia s Matouškem

Autor: jav, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Domácí porážku Sparta zažila naposledy 15. října loňského roku, teď se svou tvrz jménem Letná chystá bránit proti těžkému soupeři v nejprestižnějším zápase - 290. derby proti Slavii. Zatímco sešívaní nemají v plánu do úspěšné sestavy přespříliš zasahovat, domácí tým několik řezů udělá - jak ve formaci, tak v personálním obsazení.



Podle informací deníku Sport by pro Spartu mohla být varianta rozestavení 3-5-2, při které by se do stoperské trojice postavili Uroš Radakovič, Lukáš Štetina a Costa Nhamoinesu. Lajny by dostali na starost Alexandru Chipciu a Eldar Čivič, střed pole by obsáhlo doma velice nebezpečné trio Martin Frýdek, Guélor Kanga a Nicolae Stanciu.

Velký otazník má domácí sportovní ředitel a hlavní trenér Zdeněk Ščasný naopak v útoku. O Benjaminu Tettehovi není pochyb, nejlepší střelec Sparty v sezoně nebude chybět. Vedle něj by se ovšem mohl postavit Matěj Pulkrab, což by znamenalo odsun kapitána Josefa Šurala jen mezi náhradníky. Zkušený útočník se potýká s propadem formy, na přesný zásah čeká už dva měsíce. Pulkrab je navíc důrazným typem útočníka, na skálopevnou defenzivu Slavie by mohl platit víc.

To Jindřich Trpišovský s vysokou pravděpodobností vyšle armádu, která v posledních týdnech vyhrála několik důležitých bitev. Tedy s Ondřejem Kúdelou na stoperu a Janem Matouškem v útoku. Pouze na lavičce pak zřejmě skončí Milan Škoda a Simon Deli.

Která ze zbraní obou gigantů bude mít nakonec navrch? Jasno bude už dnes před sedmou večerní.

Jak by podle deníku Sport měly vypadat sestavy na derby Sparta - Slavia? Jak by podle deníku Sport měly vypadat sestavy na derby Sparta - Slavia?Foto Sport

Góly

Domácí: 42. Tetteh, 45+2. Kanga

Hosté: 36. Kúdela, 70. T. Souček

Sestavy

Domácí: Nita – Chipciu, Radaković, Štetina, Civić – Stanciu (C), Kanga, M. Frýdek, Plavšić – Pulkrab (52. Josef Šural), Tetteh (64. Mebrahtu).

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela (52. Deli), Ngadeu, Bořil – T. Souček, Traoré (46. Baluta) – Stoch, Hušbauer (C) (62. Sýkora), Zmrhal – Olayinka.

Náhradníci

Domácí: Heča, Costa, Kaya, Sáček, Mebrahtu, Šural, Vatajelu

Hosté: Deli, Matoušek, Sýkora, Baluta, Mešanović, Kovář, Frydrych

Karty

Domácí: Kanga, Radaković, Chipciu

Hosté: Ngadeu, Kúdela, Traoré, T. Souček, Olayinka

Rozhodčí

Ardeleánu – Nádvorník, Moláček

Stadion

Generali Arena, Praha-Bubeneč

Návštěva

17 398 diváků

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud