11. listopadu 2018 • 14:30

Policejní manévry v Opavě: 11 zadržených, jeden se pokusil o krádež

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V souvislosti s dnešním fotbalovým zápasem Slezského FC Opava s Baníkem Ostrava zatím policie zadržela 11 lidí. Jeden z nich je podezřelý z krádeže cestou na stadion, deset se dopustilo přestupku. Buď si zahalovali tváře, nebo se pokusili bez vstupenky vniknout na stadion. Vesměs šlo o příznivce Baníku.



Zápas, který policie po předchozích zkušenostech vyhodnotila jako rizikový, provázejí policejní manévry. Hlavní část baníkovců přijela po poledni speciálním vlakem na opavské východní nádraží, odkud je policisté v kordonu dovedli pěšky ke stadionu v Městských sadech. Během pochodu policie nezaznamenala vážnější problémy. V akci jsou stovky policistů s desítkami automobilů, psy i koňmi.

V průvodu šlo odhadem přes 1 000 fandů Baníku. Cestou skandovali, zapálili několik světlic a dělobuchů. Dopravu podél trasy pochodu policisté zablokovali. Dav baníkovců šel většinu zhruba tříkilometrové cesty pohromadě, v jednom úseku se však část nečekaně oddělila a vyvolala zvýšený pohyb policistů. Po pár desítkách metrů se dav zase spojil. Všechny provozovny podél trasy baníkovského pochodu, které mají v neděli běžně otevřeno, dnes mají sanitární den.

Na zajištění bezpečnosti v Opavě se podílí asi 500 policistů. Kromě moravskoslezských jsou mezi nimi i kolegové například ze Zlínska, Olomoucka či Jihomoravského kraje.

O poločasové přestávce ligového zápasu vnikl jeden z domácích fanoušků na hrací plochu. Ochranka ho dostihla a zpacifikovala.

Vztahy fanoušků obou fotbalových klubů jsou dlouhodobě napjaté. Vzájemná utkání v posledních letech pravidelně provázejí výtržnosti v ulicích a někdy i na stadionu. Velké střety se odehrávaly loni při posledním zápase v Opavě, kam tehdy dorazilo na 1500 baníkovců většinou bez vstupenek. Policie řešila 25 trestných činů a 45 přestupků.

Derby, nebo válka? A jak fanoušci vítají Baroše? Podívejte se na unikátní záběry z Opavy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud