14. listopadu 2018 • 10:17

Sparta bude hrát v černém retru. Oslaví tím 125. narozeniny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta v pátek oslaví 125 let existence. Spolu s fanoušky pak letenský klub, který byl založen v roce 1893, oslaví jubileum v neděli 25. listopadu při ligovém utkání s Jabloncem, k němuž nastoupí ve speciálních černých retro dresech.



O přestávce utkání s Jabloncem bude také pokřtěno nové vydání publikace Železná Sparta a kniha o legendárním Andreji Kvašňákovi. Zesnulý útočník patří k největším osobnostem klubu i československého fotbalu a v minulosti byl fanoušky zvolen Sparťanem století.

Do síně slávy bude uveden bývalý útočník Arnošt Pazdera, který za Spartu nastupoval v letech 1949-1953 a poté ještě v letech 1955-1965 a s klubem získal dva mistrovské tituly.

Klub si pro slavnostní utkání připravil sedm videí o jednotlivých érách sparťanské historie. V ní letenský celek získal 36 mistrovských titulů a 13 triumfů v domácím poháru.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud