6. prosince 2018 • 16:21

Tresty pro vyloučené sparťany. Kanga dva zápasy stop, Čivič jeden

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník fotbalové Sparty Guélor Kanga si za červenou kartu na hřišti Slovácka nezahraje v následujících dvou soutěžních zápasech. O polovinu nižší trest disciplinární komise uložila dalšímu hráči pražského týmu Eldaru Čivičovi, který byl také vyloučen v sobotním utkání 17. ligového kola v Uherském Hradišti. V případě Čiviče také disciplinárka podpořila verdikt sudího Radka Příhody, který přitom Komise rozhodčích pro mnohé dost kontroverzně označila už v pondělí za chybu.



Kanga byl vyloučen v 78. minutě za úder loktem do obličeje Tomáše Zajíce a Čivič v nastaveném čase za hlavičku Janu Kuchtovi. Obě červené karty rozhodčí Radek Příhoda udělil až po zhlédnutí videa. Slovácko porazilo Spartu 2:1.

"Disciplinární komise sice neshledala v zákroku hráče Kangy záměr zranit soupeře, nicméně i tak je hráč zodpovědný za následek pohybu svých rukou při hře. Výše trestu v tomto případu odpovídá charakteru a intenzitě přestupku surové hry," vysvětlil předseda disciplinárky Richard Baček v komuniké. 

Souhlasil i s červenou kartou pro Čiviče, čímž se fakticky dostal do názorového střetu s Komisí rozhodčích. Ta totiž Příhodovi dost diskutabilně právě toto vyloučení mimo jiné vytkla. "Byť se jednalo o zákrok nízké intenzity, tak se disciplinární komise ztotožnila s postupem rozhodčího na hrací ploše s tím, že došlo ke spáchání disciplinárního přečinu. V chování hráče Čiviče shledala přečin tělesného napadení, s ohledem na nízkou intenzitu přestupku pak volila trest na samé spodní hranici sazby," řekl Baček. 

Kangovi tak předčasně skončila podzimní část sezony. Osmadvacetiletý gabonský středopolař Spartě nepomůže v závěrečných letošních zápasech doma s Teplicemi a v Příbrami.

Disciplinárka udělila sportovnímu manažerovi Slovácka Veličemu Šumulikoskému zákaz činnosti na dvě utkání a pokutu 20 tisíc korun za nesportovní chování v duelu se Spartou a urážlivé výroky na adresu rozhodčího.

Daniela Tetoura z Dukly čeká automatický dvouzápasový trest za nasbíraných osm žlutých karet v první lize. Za čtvrtou žlutou kartu v sezoně si jednou nezahrají teplická dvojice Pavel Čmovš, David Vaněček, Josef Hušbauer ze Slavie, sparťan Martin Frýdek, Michal Trávník z Jablonce a Pavel Zavadil z Opavy.

Slovácko - Sparta: Červená pro Kangu! Sparťan musí do sprch a zase si dlouho nezahraje
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

TIKI-TAKA: Co se píše, bývá většinou pravda, tvrdí Dočkal o návratu do Sparty
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:1. Bláznivý duel! Hosté nedali dvě penalty, dostali dvě ČK
Video se připravuje ...

Slovácko - Sparta: Kangův pokutový kop skvěle vychytal Trmal!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud