Jan Vacek
8. prosince 2018 • 19:32

Sparťanský rébus. Na Teplice bez Kangy i Frýdka, dostane šanci Vácha?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Složit odpustek za nezvládnutý závěr utkání na Slovácku a alespoň částečně si tak udobřit fanoušky. To je cíl, se kterým půjde Sparta do nedělního ligového utkání proti Teplicím. Splnit ho však musí bez dvou stěžejních hráčů ze středu pole. Pro karetní tresty totiž do akce nemohou zasáhnout záložníci Guélor Kanga a Martin Frýdek. Kouč Pražanů Zdeněk Ščasný proto musí sestavovat krizový plán. Jak může vypadat jeho základní sestava?



Sparta minulý víkend v Uherském Hradišti totálně nezvládla závěrečných patnáct minut, dohrávala v devíti a po dvou inkasovaných gólech a dvou neproměněných penaltách přišla o všechny body. Další konsekvence plynoucí z promrhaného finiše ovšem naplno pocítí až v neděli.

Jen na tribuně totiž zůstanou důležití záložníci Guélor Kanga a Martin Frýdek. První jmenovaný dostal ve čtvrtek od disciplinární komise stopku na dva zápasy za vyloučení po úderu loktem do obličeje útočníka Slovácka Tomáše Zajíce. Druhého pak nepustí do hry stopka za čtyři žluté karty.

Hlavní trenér a sportovní ředitel Pražanů Zdeněk Ščasný tak rázem musí řešit zapeklitou situaci. Jak seskládat střed pole? Je téměř jisté, že se z pravé strany do srdce záložní formace přesune Nicolae Stanciu. K němu pak připadají tři varianty.
Lukáš Vácha. Zkušený středopolař v této sezoně naskočil jen do tří ligových mačů, v součtu posbíral pouze 61 minut. Napříč podzimem laboroval s různými zdravotními problémy, nyní je ale fit.

RENTGEN: Byl sparťanský kolaps na Slovácku individuální, nebo systémovou chybou?
Video se připravuje ...

„Měl jsem nějaký herní výpadek, trápily mě bolesti zad. Teď jsem ale v plném tréninku a uvidíme, jestli se pro mě trenér rozhodne. Dělám všechno pro to, abych byl v týmu i v zápasové nominaci,“ řekl Vácha pro sparťanský web.

Michal Sáček. Na první dobrou by se sázka na něj jevila jako jasná volba, i v případě talentovaného mladíka však visí otazník nad jeho zdravotním stavem. Bývalý reprezentant do 21 let totiž pro zranění nebyl k dispozici na Slovácku ani o týden dřív v domácím střetu s Jabloncem.

Mihailo Ristič. Krajní varianta, i tu je však s ohledem na současný personální nedostatek třeba brát v úvahu. Srbský univerzál, který je ve Spartě na hostování z Krasnodaru, naskočil poprvé v sezoně právě na Slovácku. Během jediné minuty ovšem stihl zahodit pokutový kop, jenž by Spartě zajistil alespoň bod.

„Máme více možností, jak záložní řadu pro zápas s Teplicemi poskládat,“ potvrdil pro klubovou stránku Ščasný. Stěžejní je, aby zkušený stratég zvolil správně. Další klopýtnutí už si Sparta zkrátka dovolit nemůže.

LUKÁŠ VÁCHA  V SEZONĚ   MICHAL SÁČEK V SEZONĚ 
3 Zápasy
61 Minuty 317 
0 Góly  0

Jak Sparta nastoupila na SlováckuFoto Sport

Jak by Sparta mohla nastoupit proti TeplicímFoto Sport

TIKI-TAKA: Co se píše, bývá většinou pravda, tvrdí Dočkal o návratu do Sparty
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Šílené drama Sparty? Zaváhal sudí na hřišti i necitlivý VAR
Video se připravuje ...

Slovácko - Sparta: Ristič neproměnil penaltu, překopl stadion!
Video se připravuje ...

Slovácko - Sparta: Červená pro Kangu! Sparťan musí do sprch a zase si dlouho nezahraje
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Slovácko - Sparta: Další červená pro hosty a chaos! Čivič skončil za hlavičku proti Kuchtovi
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud