Pavel Janega
Premium
9. prosince 2018 • 04:40

Hejkal o Spartě či Ščasném: Co se od něj naučil a v čem je jeho síla?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koučink, změna herního systému bez střídání, taktický vhled do zápasu. To jsou aspekty, které teplický kouč Stanislav Hejkal nejvíc oceňuje na Zdeňkovi Ščasném, kouči Sparty, pod kterým mnoho let pracoval v roli asistenta. V neděli se poprvé jako hlavní trenér postaví proti němu. „Ale přehnaný respekt nedopustím. To ne,“ říká v rozhovoru pro deník Sport.



Ještě na podzim působil ve Spartě a připravoval drobné taktické analýzy soupeřů, z nichž Zdeněk Ščasný dost těžil. „Ta práce mě bavila,“ netají Stanislav Hejkal. Pak se ale ozvaly Teplice a byl pryč. Doteď na Letné netají, že jim Hejkalova práce chybí. Vždyť se Ščasným dlouho tvořili nerozlučnou dvojici. Působili spolu už v Teplicích a se Spartou pronikli do čtvrtfinále Evropské ligy. „Našli jsme si k sobě cestu,“ vzpomíná.

Dá se říct, že žák narazí na svého učitele?
„Takhle bych to asi nenazval, protože jsem pracoval i pod jinými trenéry. Koubek, Kotal, Rada… Bylo jich hodně. Ale je pravda, že Zdeněk Ščasný mě dostal do Sparty. A něco jsem odkoukal.“

Co přesně?
„Třeba tvorbu sestavy tak, že jste schopni přecházet mezi různými systémy bez jediného střídání. Zdeněk tohle uměl vždycky – to přepínání mezi čtyřčlennou a tříčlennou obranou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud