Jan Vacek
Premium
11. prosince 2018 • 05:00

Ščasný na hraně, Čupr připustil změny ve Spartě. Rozhodne Příbram?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, co se ještě před několika dny jevilo jako daná věc, dostává trhliny. Nedělní domácí výbuch s Teplicemi a další bodová ztráta totiž podle informací deníku Sportu znatelně oslabily pozici sportovního ředitele a hlavního trenéra Zdeňka Ščasného. Definitivní rozhodnutí, jak bude Sparta včetně kádru i trenérského týmu vypadat na jaře, padne až po posledním podzimním utkání v Příbrami. Ale vůbec poprvé od Ščasného návratu do Sparty je na stole i ta možnost, že by v klubu ve své roli skončil. Co na krizi říká generální ředitel František Čupr? Jaké změny připustil? Jakou roli bude mít v rozhodování Tomáš Rosický, který se měl stát sportovním ředitelem? A měl by podle oslovených expertů skončit trenér Zdeněk Ščasný?



V první polovině podzimu, kdy se Sparta výsledkově zvedla a držela krok se Slavií i Plzní, se na Letné zrodil plán na další období. Zdeněk Ščasný měl na plný úvazek vklouznout do trenérských bot, pozice sportovního ředitele by pak připadla Tomáši Rosickému.

Tuhle vizi klub držel i v momentech, kdy mužstvo začalo herně i výsledkově strádat a ztráta na rivaly začala narůstat. Platilo to i po ostudně nezvládnutém duelu na hřišti Slovácka, kde Sparta v závěrečných patnácti minutách totálně vyhořela.

Jenže přišel nedělní duel s Teplicemi a další prohra. Co víc, po velice špatném výkonu. Pražané se zápasem protrápili, kupili triviální chyby v kombinaci, vůbec se nedokázali dostat do tempa. Závěr se nesl v duchu hlasitých protestů fanoušků a sklopených hlav protagonistů přímo na trávníku. Zkrátka totální deprese a zmar.

„S výsledky mužstva nejsme spokojeni. Podzim se nám prostě vůbec nepovedl a i poslední zápas

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud