17. prosince 2018 • 11:37

Pokuta pro rappera Kučeru! 60 tisíc za sprosťárny na Spartu a Berbra

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svým vystoupením v ostrém videoklipu, kde Tomáš Kučera rapuje třeba na adresu Sparty či vedení FAČR, znevážil dobré jméno fotbalu. Usnesla se na tom Etická komise a záložníkovi Teplic udělila pokutu 60 tisíc korun. Kučera už se před tím omluvil, proti rozhodnutí komise se může odvolat.



Příležitostný rapper Kučera se před časem objevil v klipu Cashanovy Bulhara k písni Off Season, kde se po svém vyjadřuje proti vedení FAČR a Romanu Berbrovi, ale třeba i pražské Spartě. Podle Etické komise „užil vulgárních výrazů“ a „zvlášť hrubě tak znevážil jméno účastníka soutěže a člena orgánu FAČR a poškodil tím vážným způsobem jméno fotbalu.“

Zajímavé je, že orgány FAČR řešily jen nadávky na Berbra a Spartu, zatímco Kučera počastoval nevybíravým výrazem třeba i majitele Jablonce Miroslava Peltu.

Rapper Kučera na Etické komisi FAČR: Rychlý úprk, bavit se nechtěl. Co na to Strahov?
Video se připravuje ...

Komise každopádně Kučeru shledala vinným ze spáchání disciplinárního přečinu znevážení jména fotbalu podle § 59 DŘ a udělila mu šedesátitisícovou pokutu. Minulý týden Kučera absolvoval podání vysvětlení přímo před komisí, poté se písemně omluvil.

„Vnímám, že jsem jako ligový hráč veřejně známou osobou, která může být vzorem i pro mladé fotbalisty. Proto považuji za chybu použití vulgárních výrazů ve vztahu ke klubu AC Sparta Praha a II. místopředsedovi Výkonného výboru FAČR. Pokud jsem se svým vystoupením kohokoliv ve fotbalovém prostředí dotkl, nebo někoho urazil, pak se omlouvám,“ zaznělo od něj, nicméně komise se obměkčit nenechala.

I když i na to byl Kučera zřejmě připravený – po vítězství Teplic nad Spartou se totiž na sociální síti smál, že si díky tomu překvapivě vydělal na pokutu. Tu teď tedy skutečně vyfasoval, ještě se ale může odvolat.

Sporťákovo KO: nejsmutnější Řepka, Prospal ty vole a rap pro Berbra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud