17. prosince 2018 • 22:00

Trpišovský chválil povedený podzim: Kdyby mi to někdo řekl, dám mu pusu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohl být velmi spokojený. S vítězstvím v Jablonci (2:0) i s celým podzimem. Kouč Slavie Jindřich Trpišovský dobře ví, že jeho mužstvo prožilo povedený půlrok. Postoupilo do jarní fáze Evropské ligy a tuzemské nejvyšší soutěži vládne se čtyřbodovým náskokem. "Bylo to dlouhé, hráli jsme 29 soutěžních zápasů. Ale určitě panuje celková spokojenost," podotkl dvaačtyřicetiletý trenér na tiskové konferenci.



Jak byste zhodnotil vítězný duel v Jablonci?
„Utkání pro nás nezačalo dobře. Jablonec byl pohyblivější, přehrával nás ve středu pole. Výrazně nás podržel Ondra Kolář, ale celkově jsme v zápase tahali za kratší konec. Soupeř byl lepší, měl víc šanci. Hráči ale potvrdili, že mohou být a už i trochu jsou velký tým, když dokázali takové utkání zvládnout." 

Je pro vás Jablonec neoblíbený soupeř?
„Na nich je vidět, že si na nás věří. Klobouk dolů před jejich výkonem, pro nás šlo o jeden z nejtěžších zápasů podzimu. Možná vůbec nejtěžší ze všech zápasů venku, co jsme odehráli. Mužstvo je komplexní, trenér Rada odvádí dobrou práci. Hodně jim pomohl i David Hovorka, který za sebou má fantastický podzim."

Z jabloneckého kádru vás pro jaro posílí Lukáš Masopust, chtěl byste ještě někoho dalšího?
„Umím si určitě nějaké hráče představit, ale nebudu jmenovat (usměje se). Někteří se mi líbí hodně. David Hovorka, David Lischka."

SESTŘIH: Jablonec - Slavia 0:2. Domácí vytrvale tlačili, ale tři body berou sešívaní
Video se připravuje ...

Zúžil se před jarem souboj o titul jen na vás a Plzeň?
„Myslím, že to může být ještě strašně zajímavé pro všechny. S nadstavbou nemáme nikdo zkušenost. Roli může sehrát hodně faktorů. Já si třeba vůbec neumím představit, jak budou devátého února vypadat hřiště. Terény i karetní tresty do toho výrazně promluví. Jaro umí být ošidné, do toho navíc budeme hrát evropské poháry. Náskok vypadá dobře, ale stát se může cokoliv. Pořád nás čeká 16 utkání."

Může hrát v boji o titul roli i to, jak si vy a Viktoria povedete v Evropské lize?
„Vliv to mít může. Všichni víme, jaké to je, loni jsme Evropu na jaře nehráli my. Strašně důležitá bude šířka kádrů, možnost zastupitelnosti."

Jaké je celkové hodnocení podzimu?
„Spokojenost. Bylo to dlouhé, hráli jsme 29 soutěžních zápasů. V lize máme čtyřbodový náskok, jdeme dál i v poháru a Evropské lize. Na stadion chodila spousta fanoušků, takže první polovinu sezony určitě můžeme hodnotit pozitivně."

Nebyl podzim vlastně až nad očekávání dobrý?
„Kdyby mi to někdo takovýhle vývoj řekl před sezonou, tak ho obejmu a dám mu pusu (usměje se). Výsledek je to výborný, určitě máme na čem stavět."

Fotbalisté Slavie po vítězství na jablonecké Střelnici
Fotbalisté Slavie po vítězství na jablonecké Střelnici

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud