21. prosince 2018 • 14:12

Ščasný má nové asistenty. Pomáhat mu ve Spartě bude Horňák a Janoušek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Horňák a Petr Janoušek se stali novými asistenty kouče Zdeňka Ščasného u fotbalistů Sparty Praha. Oba trenéři v letenskému klubu opustili dosavadní pozice u juniorky, respektive u výběru do 19 let a rozšířili realizační tým A-mužstva.



Osmačtyřicetiletý Horňák během hráčské kariéry v rudém dresu získal deset titulů. Vicemistr Evropy z roku 1996 se sparťanskými mladíky v sezoně 2015/2016 vyhrál juniorskou ligu.

"Vnímám situaci, která teď ve Spartě je. Pro fanoušky ani pro klub není komfortní... Cítím velkou zodpovědnost, chtěl bych klubu pomoct, ve Spartě jsem od mladých let, je to pro mě osobní záležitost," uvedl Horňák pro klubový web.

Třiačtyřicetiletý Janoušek v ročníku 2009/10 dovedl sparťanskou devatenáctku k titulu. Tehdy trénoval Martina Frýdka, Ladislava Krejčího nebo Pavel Kadeřábka, z nichž se později staly opory A-týmu.

"Je to závazek a musím do toho dát maximum. Měl jsem možnost vyslechnout Tomáše (Rosického), říkal mi, co má v plánu a jak chce jednotlivé procesy u A-týmu nastavit, a ztotožňuji se s tím. Nyní je potřeba, aby se všechno dobře skloubilo, zapadlo do sebe," řekl Janoušek.

Sparta nepovedený podzim zakončila na pátém místě prvoligové tabulky, ze kterého po 19 kolech ztrácí propastných 17 bodů na vedoucí Slavii a 13 na druhou Plzeň. Ščasný přesto dostal dál důvěru jako trenér, ale opustil souběžně vykonávanou funkci sportovního ředitele klubu. V ní ho nahradil bývalý reprezentační kapitán Rosický.

V současném realizačním týmu Sparty vedle Ščasného, Horňáka a Janouška jsou i další asistent Radoslav Kovář, trenéři brankářů Mario Galinovič s Danielem Zítkou, kondiční trenéři Tomáš Malý s Václavem Polákem nebo vedoucí mužstva Miroslav Baránek.

TOP trenéři podzimu: Všem vládne Trpišovský s totálním fotbalem
Video se připravuje ...

ČÍSLA: Nejlepší sestava podzimu. Nechybí Ševčík, proč zapadne do stylu Slavie?
Video se připravuje ...

TOP 10 GÓLŮ PODZIMU: Hušbauerova dělovka, Komličenkovy i Barošovy nůžky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud