6. ledna 2019 • 18:35

Liberec začal přípravu. Má dvě posily do útoku, Hladký jedná o odchodu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce dnes zahájili zimní přípravu na jarní část sezony. Úvodní zátěžové testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze se Slovanem absolvovaly i dvě nové tváře - na hostování do června 2020 přišel ze Slavie chorvatský útočník Petar Musa a na testy korejský útočník Ju Kang-hjon. V pondělí naopak s týmem neodletí na soustředění na Kypr brankář Václav Hladký.



Dvacetiletý Musa přišel do Čech předloni, kdy si ho vyhlédla pražská Slavia. Z Edenu zamířil na hostování na Žižkov, v jehož dresu odehrál 34 druholigových zápasů a nastřílel v nich 11 branek.

O dva roky starší Ju Kang-hjon už krátce v Česku působil ve Slovácku, za které si připsal jeden ligový start. Jeho angažmá v Uherském Hradišti ukončilo vážné zranění zánártních kůstek vyžadující operaci a další léčbu.

"Tento jihokorejský útočník byl u nás na podzim na testech, při nichž si řekl o další šanci. Teď s naším týmem tedy odletí i na Kypr," řekl pro klubový web sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Zatímco korejský útočník se pokusí vybojovat si na soustředění místo v kádru sedmého týmu ligového tabulky, brankář Hladký dostal od vedení Slovanu svolení hledat si nové angažmá. Osmadvacetiletému gólmanovi, který v průběhu podzimu přišel o místo jedničky, v létě vyprší smlouva.

Severočeši hledají náhradu za záložníka Petra Ševčíka, jenž přestoupil do Slavie. "Máme v hledáčku dva kvalitní hráče. Nerad bych je zatím nějak víc konkretizoval, ale určitě bychom chtěli doplnit mužstvo adekvátní náhradou. Dva kvalitní hráči jsou v řešení, možná je to otázka pár dní a budeme moci prozradit víc," řekl slovenský trenér Slovanu Zsolt Hornyák.

Liberec čekají v zimě dvě soustředění, vedle kempu na Kypru ještě Severočeši 21. ledna odletí do Turecka. "Tato příprava je atypická oproti těm minulým, protože trvá pouze jeden měsíc. My jsme se snažili vymyslet pro hráče ty nejlepší podmínky. V Liberci jsou v lednu podmínky spíše na lyže než na fotbal. Z toho důvodu volíme dvě zahraniční soustředění," uvedl asistent trenéra Miroslav Holeňák.

"Věřím, že měsíc dlouhá příprava bude stačit. Podívejte na Anglii, tam se nepřipravují a hrají pořád špičkový fotbal," doplnil Holeňák s úsměvem.

TOP trenéři podzimu: Všem vládne Trpišovský s totálním fotbalem
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Bohemians - Liberec 0:0. Klokani poosmé v řadě nevyhráli
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud