Jan Vacek
Premium
8. ledna 2019 • 05:00

Sparta zbrojí ze severu. Jak bude vypadat sestava s posilami?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další dvě zimní posily získala pražská Sparta. Jak už v minulých dnech informoval deník Sport, stali se jimi levý obránce Matěj Hanousek a stoper David Lischka. Oba přichází z Jablonce a na Letné podepsali dlouhodobé kontrakty. Sparťanský kádr pro jarní část sezony tak začíná nabírat reálné kontury, už je téměř kompletní. Čeká se ještě na avizovaný návrat Bořka Dočkala. Kdo by naopak mohl Letnou opustit? V placené části článku také naleznete, jak může obměněná sparťanská sestava vypadat.



V první polovině prosince David Moberg Karlsson, během vánočních svátků Martin Hašek mladší. Sparta po mizerném podzimu nezahálela a ihned se pustila do práce na posílení kádru. „Budeme aktivní,“ potvrdil pak na startu zimní přípravy sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Jeho slova jasně napovídala, že dvěma zmíněnými jmény přísun nových tváří do letenské kabiny nekončí. Tak se nyní i děje. Rudý dres totiž budou na jaře oblékat i Matěj Hanousek a David Lischka. „Klub se domluvil s Jabloncem na přestupu obou hráčů. Momentálně probíhají jednání o jejich smlouvách,“ potvrdil pražský klub včera dopoledne na svém Twitteru s tím, že součástí transakce je i trvalý přestup Davida Hovorky právě do Jablonce.

Deník Sport už v předstihu informoval o tom, že má Sparta o obě jablonecké opory eminentní zájem. V uplynulých dnech Pražané svou snahu zintenzivnili, výsledkem je skutečnost, že se oba hráči včera novému klubu upsali.

Hanousek by měl obsadit pozici levého obránce. Bývalý hráč Dukly platí za spolehlivého beka, skvěle kondičně vybaveného, jenž na hřišti nevypustí vůbec nic. Navíc má mezinárodní zkušenosti nejen z působení v letošním ročníku Evropské ligy, v minulosti rovněž oblékal dres reprezentační jednadvacítky.

„Na Jablonec budu vzpomínat jedině v dobrém. Sparta je pro mě ale velká výzva. Nemohl bych se na sebe podívat, kdybych tohle odmítl. S tím bych nedokázal žít, kdybych věděl, že jsem tuhle výzvu nepřijal, podělal se a nezkusil to,“ vysvětlil Hanousek pro jablonecký web.

Lischka by měl zpevnit srdce sparťanské defenzivy, která měla na podzim celou řadu problémů. Vytáhlý stoper prošel ostravskou mládeží, před přesunem do Jablonce sbíral zkušenosti v Karviné.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud