17. ledna 2019 • 13:12

Limberský zaplatí 20 tisíc. Šéf komise vysvětlil, proč je pokuta nižší

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace uložila pokutu 20 tisíc korun plzeňskému Davidu Limberskému za nesportovní chování vůči předsedovi představenstva Slavie Jaroslavu Tvrdíkovi. Bývalý reprezentační obránce během prosincového posledního utkání ligového podzimu v Jablonci zveřejnil na svém instagramovém účtu příspěvek, v němž obvinil šéfa pražského klubu ze zrušení gólu domácích a z utrácení cizích peněz. Druhý den se omluvil.



Jablonec v dohrávce 19. kola se Slavií na začátku druhého poločasu vyrovnal na 1:1, sudí Ondřej Berka nejprve branku uznal, ale po zhlédnutí videozáznamu ji odvolal kvůli faulu domácího Jana Chramosty na gólmana Ondřeje Koláře. To Limberského, jehož tým bojuje s Pražany o titul, naštvalo.

Tvrdíka nazval mágem, obvinil z toho, že zrušil regulérní gól, že rozhazuje čínské peníze a nevynechal ani kritiku jeho dřívějšího působení v ČSA. Příspěvek později smazal a druhý den se omluvil, ale trestu neunikl.

Disciplinárka projednala případ "per rollam" a došla k tomu, že Limberský se dopustil pohoršujícího, urážlivého nebo ponižujícího chování. "Po dlouhých debatách v komisi jsme se shodli, že tím byla naplněna skutková podstata paragrafu 44 Disciplinárního řádu. Účastník nejvyšší soutěže by se měl chovat profesionálně a k tomu patří i úroveň vystupování na sociálních sítích. V případě hráče Limberského došlo k urážlivému výroku na adresu představitele jiného klubu v souvislosti s prvoligovým utkáním," uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Jablonec - Slavia: Kratochvíl dotlačil míč do sítě! Ale gól byl odvolán kvůli přišlápnutí Koláře
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Limberskému hrozila pokuta až 50 tisíc, případně i zákaz činnosti až na čtyři týdny. "Vzhledem k tomu, že hráč svého chování vzápětí litoval, příspěvek sám odstranil a dotčený představitel jiného klubu podle svých slov necítí závažnou újmu, došli jsme k závěru, že hráči uložíme peněžitý trest na dolní hranici možné sazby," dodal Baček.

Sám Tvrdík vzal případ s nadhledem. "Obdržel jsem žádost disciplinární komise o moje vyjádření. Z mého pohledu je omluvou dotyčného vše uzavřeno a největší satisfakcí by byla výhra Slavie v Plzni. Nic dalšího nežádám," napsal na twitter.

Za příspěvek na sociální síti už v minulosti potrestala komise sparťana Lukáše Váchu, který v roce 2016 po remíze 3:3 v Brně poslal asistentku Lucii Ratajovou "ke sporáku" za to, že si před gólem domácích nevšimla ofsajdu. Dostal pokutu 40 tisíc a musel vést trénink mládeže.

Limberského disciplinárka potrestala již několikrát. V roce 2012 za nafilmovanou penaltu a výroky proti Spartě dostal pokutu 40 tisíc korun, o čtyři roky později za vulgární gesto vůči fanouškům musel zaplatit o deset tisíc více a vykonat fotbalově prospěšnou činnost v podobě tří tréninků mládeže jinde než v Plzni.

Trenér Plzně Pavel Vrba si v souvislosti s nejnovějším případem rýpl do fanynky Slavie, která kvůli Limberského příspěvku na instagramu dala podnět disciplinární komisi. "Já jsem rád, že takhle disciplinární komise funguje, protože to bylo strašně rychlé, soudy kolikrát trvají v Česku dva roky. Jsem rád, že příště, když někdo něco takového řekne, že na to budeme reagovat i my a řekneme fanouškům, ať napíšou i na jiné lidi, když něco napíšou o nás. Doufám, že potom se disciplinárka bude chovat ke všem stejně," řekl Vrba novinářům po přípravném utkání s Ústím nad Labem.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud