Jan Vacek
21. ledna 2019 • 14:37

Sparta redukuje: Vatajelu do Jablonce, Kayův odchod dotažen. Co Tetteh?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty už polykají vydatné tréninkové dávky na soustředění ve španělské Marbelle. Ne však všichni. Skupina hráčů, s nimiž klub už nepočítá, zůstala v Praze. Podle informací deníku Sport se však již v nejbližších hodinách vydají za svými novými angažmá. Bogdan Vatajelu bude na jaře hostovat v Jablonci, Semih Kaya v Galatasarayi Istanbul. Na druhou stranu je navzdory spekulacím v zahraničním tisku naprostý klid kolem útočníka Benjamina Tetteha. Letenský klub na něj aktuálně žádnou nabídku neeviduje.



Sparta se po skončení neúspěšného podzimu nijak netajila tím, s jakými hráči pro další budoucnost nepočítá. Už na začátku ledna se rozloučila s bývalým kapitánem Josefem Šuralem, hostování skončilo Mihailo Rističovi. Nyní následují další. Sparta dotáhla odchod Semiha Kayi, večer se potvrdily informace deníku Sport. když kluby potvrdily půlroční hostování s opcí Bogdana Vatajela do Jablonce.  

Rumunský levý křídelník, jenž může nastupovat i v obraně, bude ve druhé polovině sezony hostovat v Jablonci. Ten má navíc na 25letého hráče i opci. „Všechno je domluvené, Vatajelu by měl tento týden odletět s Jabloncem na soustředění do Portugalska,“ potvrzuje zdroj detailně obeznámený s děním v pražském klubu.

Vatajelův přesun je výsledkem kompromisu tří stran. Rumunský internacionál souhlasil s určitým snížením platu, na jeho plnění se pak budou podílet Jablonec i Sparta. Drobného leváka chtěl do svého týmu především trenér Petr Rada, jenž s ním udělal dobrou zkušenost během chvilkové anabáze na letenské střídačce.

Už v minulých dnech potom deník Sport informoval o tom, že je na dobré cestě hostování nechtěného stopera Semiha Kayi v Galatasarayi, v pondělí dohodu definitivně potvrdila i Sparta. I na Kayu má turecký velkoklub opci, kterou může v létě uplatnit.

Zeštíhlení kádru však stále není u konce. Na listině „nechtěných“ zůstávají ještě dvě jména. Vukadin Vukadinovič a Golgol Mebrahtu. V případě prvního jmenovaného nedopadla jednání o přesunu do Baníku, ve hře je však odchod do Polska, kde je o Vukadinoviče zájem. Mebrahtu by se naopak do Ostravy stěhovat mohl, samotný hráč však ještě čeká na případné nabídky ze zahraničí.

Ticho po pěšině je naopak kolem útočníka Benjamina Tetteha, Ghanská média sice začala během víkendu spekulovat o existenci nabídky na 7,5 milionu eur (asi 195 milionů korun) z Galatasaraye Istanbul, podle informací deníku Sport ale aktuálně na stole nic konkrétního není. A i kdyby se nabídka objevila, v této výši by byla pro český velkoklub naprosto neakceptovatelná. Sparta si svůj ofenzivní klenot cení na dvojnásobek a v tuhle chvíli s ním počítá i pro druhou polovinu sezony.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud