21. ledna 2019 • 17:55

Sparta – MOL Vidi 3:1. Letenští vyhráli i čtvrtý zápas zimní přípravy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty zvládli vítězně první přípravné utkání na soustředění ve Španělsku. Maďarský celek MOL Vidi, který si na podzim zahrál i Evropskou ligu, porazili 3:1. Pražané šli do vedení v prvním poločase po gólech Alexandra Chipcia a Guélora Kangy, jejich soupeř po změně stran snížil z penalty. Konečnou podobu výsledku však v závěru dal Srdjan Plavšič. Kouč Sparty Zdeněk Ščasný celkem protočil hned dvaadvacet hráčů, Letenští vyhráli také čtvrtý zápas zimní přípravy.



Spartu poslal do vedení už v sedmé minutě Chipciu a ještě v prvním poločase zvýšil povedenou střelou z dálky Kanga. Po necelé hodině po Sáčkově faulu snížil z penalty Huszti a postaral se teprve o druhý gól, který Pražané v přípravě inkasovali. Sparta poté v závěru potvrdila převahu a vítězství zpečetil Plavšič.

"Jsem spokojený s výsledkem i s určitými pasážemi hry, protože jsme přeci jen na konci čtrnáctidenního bloku a na hráčích je patrná únava. Proto jsme tým rozdělili na dvě poloviny a myslím, že to byl dobrý krok," uvedl na klubovém webu Ščasný. "Székesfehérvár hrál Evropskou ligu a nastoupil v nejsilnějším složení, takže je to pro nás důležitý ukazatel," dodal.

Pražané jsou tak v přípravě na jarní část sezony stále stoprocentní, když navázali na triumfy 3:1 nad Českými Budějovicemi, 2:0 nad Chotěbuzí a 5:0 nad Vltavínem. "Nesmíme to přeceňovat, ale mužstvo zvládlo všechny zápasy a to je vždycky příjemné," prohlásil Ščasný. V dalším utkání ve Španělsku jeho svěřence v sobotu čeká Dynamo Kyjev.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud