Jan Podroužek
23. ledna 2019 • 15:19

Posily Slavie pod lupou: Vyčnívá Ševčík, navrátilec Král nezklamal

Vstoupit do diskuse
0
  • Slavia si v přípravě zastřílela, Ústí nad Labem dala osm branekSlavia si v přípravě zastřílela, Ústí nad Labem dala osm branekFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Sice za nula, ale podíl na vysokých výhrách mají. Posily Slavie se pomalu dostávají do tempa. Hlavně Petr Ševčík je ve středu pole znát, zápas s čínským Pekingem Guoan (4:0) v pohodě zvládl při svém prvním startu po návratu do červenobílého dresu i stoper Alex Král. Jak deník Sport ohodnotil výkony zimních posil "sešívaných"? 

  • Lukáš Masopust - Známka 4 podprůměrný

    Pozice: pravá, levá záloha
    Minuty: 45
    Góly/asistence: 0/0

    Jeden z nejslabších slávistů zápasu. Nastoupil do druhé půle na pozici, na níž předtím v prvním poločase řádil Mick van Buren, a rozdíl ve výkonech obou hráčů byl patrný. Zatímco nizozemskému křídlu se dařilo obcházet protihráče a vytvářet nebezpečné situace, Lukáši Masopustovi se v téhle disciplíně příliš nevedlo, stejně jako v centrech do šestnáctky. Realizační tým zatím jeho výkony omlouvá tím, že se jedná o dynamický typ hráče, který to má v této fázi přípravy složitější.

    Lukáš Masopust si připsal první start za Slavii Lukáš Masopust si připsal první start za SlaviiFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Petr Ševčík - Známka 7 velmi dobrý

    Pozice: střední záloha
    Minuty: 45
    Góly/asistence: 0/0

    Stejně jako poprvé proti Ústí nad Labem byl téměř všude. Dobře vykrýval prostor za ofenzivními záložníky, tedy přispíval obraně a stejně tak i útoku. Rozehrávka často začínala u něj, téměř neztrácel balon, zapojoval se do nebezpečných situací. Podílel se na druhé brance utkání, když se vyhnul šikovně dvěma protihráčům a předal míč Janu Bořilovi. Ze všech tří posil se zatím jeví jako nejlepší, má blízko k tomu, aby zabojoval o základní sestavu.

    Jedna z nových posil Slavie, Petr Ševčík Jedna z nových posil Slavie, Petr ŠevčíkFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Alex Král - Známka 6 dobrý

    Pozice: střední obrana
    Minuty: 45
    Góly/asistence: 0/0

    Za Slavii po svém návratu z Teplic nastoupil poprvé, nutno ovšem říct, že ho slabý soupeř příliš neprověřil. Ve stoperské dvojici s Jakubem Jugasem měl dost času na pohodovou rozehrávku, obranné úkoly si plnil bez potíží. Jen ve dvou případech mohl čínský protivník skórovat, konkrétně bývalý střelec Villarrealu Cédric Bakambu, ale v obou svých nadějných příležitostech se trestuhodně ukopl. Král si tak rovnou připsal udrženou nulu.

    Mladý stoper Alex Král se stal hráčem Slavie Mladý stoper Alex Král se stal hráčem SlavieFoto Slavia.cz

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud