26. ledna 2019 • 19:09

Teplice vyhrály nad Zabrze, Karviná prohrála s maďarským soupeřem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic zvítězili na úvod soustředění na Kypru nad polským Górnikem Zabrze 2:0 a vyhráli i ve čtvrtém zápase zimní přípravy. Karviná naopak podlehla druhému týmu druhé maďarské ligy Zalaegerszegu 1:2. Bohemians na soustředění v Turecku remizovali s šestým týmem polské ligy Piastem Gliwice 1:1. Liberec kvůli nepřízni počasí odložil přípravný duel proti Bialystoku na neděli.



Teplice proti předposlednímu celku polské ligy dominovaly. Brankáře Martina Chudého, který dříve působil na severu Čech, překonali v druhé půli po propadnutém centru Patrik Žitný a pak po přímém kopu Daniel Soungole.

Karviná po třech remízách za sebou a úvodní výhře utrpěla v přípravě první porážku. V Maďarsku po poločase prohrávala 0:2, po změně stran pak svou první brankou v dresu slezského klubu snížil slovenský záložník Martin Bukata.

„V Maďarsku nebyla defenziva tak kvalitní jako v předchozích zápasech. Směrem dopředu jsme si vytvořili nějaké šance, ale byli jsme málo odvážní. Nechci tým po prohře omlouvat, ale na hráčích byla už znát únava, chyběla jim středeční lehkost z Mariboru,“ uvedl pro klubový web slovenský trenér Karviné Norbert Hrnčár, jehož tým v Mariboru uhrál remízu 0:0.

Příbram remizovala na hřišti vedoucího týmu druhé ligy Českých Budějovic 1:1. Hosty poslal v první půli do vedení Petr Průcha, ale zasloužené vyrovnání zařídil aktivnějším Jihočechům v 71. minutě Peter Grajciar, který v Dynamu hostuje právě z Příbrami.

„Hodnotím to pozitivně, nikomu se nic nestalo. Viděl jsem tu spoustu hezkých věcí, akcí, šancí, ale i věci, které nefungují. Ale dobré, jsme rádi, že jsme to absolvovali,“ řekl pro klubovou televizi příbramský trenér Josef Csaplár.

Kvůli nepřízni počasí v Turecku nemohl Liberec odehrát utkání s polským Bialystokem. Oba celky se dohodly na nedělním náhradním termínu. Naopak Bohemians v Turecku navzdory nepříznivým podmínkám nastoupili a s šestým týmem polské ligy Piastem Gliwice hráli 1:1. Remízu zajistil v 72. minutě vyrovnávacím gólem Jan Záviška, který vystřídal zraněného Vodháněla.

Sobotní přípravná fotbalová utkánní:

Bohemians Praha 1905 - Piast Gliwice 1:1 (0:1)
Branky:
72. Záviška - 8. Valencia.

Sestava Bohemians: Fryšták - Dostál, Hůlka (46. Bederka), Pokorný (72. Krch), Vondra - Reiter, Ljovin (72. Jindřišek), F. Hašek, Vaníček - Nečas, Koubek (46. Vodháněl, 60. Záviška). Trenér: M. Hašek.

Zalaegerszeg (Maď.) - MFK Karviná 2:1 (2:0)
Branky:
17. a 31. Bobál - 70. Bukata.

Sestava Karviné: Berkovec (60. Ciupa) - Moravec (60. Guba), Krivák, Rundič, Djordjevič - Faško (46. Smrž), Bukata, Budínský (80. Suchan) - Ba Loua (80. Lingr), Kouakou (46. Wágner), Záhumenský (46. Čolič). Trenér: Hrnčár.

Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram 1:1 (0:1)
Branky:
71. Grajciar - 20. Průcha.

Sestava Příbrami: Kočí - Nový, Tregler (58. Nitrianský), Kodr, Antwi (58. Skácel) - Průcha (69. Hlúpik), Soldát, Jablonský, Voltr - Rezek (58. Kilián) - Keita (58. Polidar). Trenér: Csaplár.

FK Teplice - Górnik Zabrze 2:0 (0:0)
Branky:
56. Žitný, 68. Soungole.

Sestava Teplic: Grigar - Čmovš (46. Hošek), Jeřábek (77. Knapík), Krob (60. Shejbal) - Ljevakovič (52. Soungole) - Vondrášek (60. Hyčka), Žitný (60. Trubač), Kučera (69. Radosta), Moulis (46. Bezdička) - Hora (77. Švejda), Vošahlík (46. Kuchta). Trenér: Hejkal.

Utkání Liberec - Bialystok se kvůli nepříznivému počasí nehrálo.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud