28. ledna 2019 • 15:45

Slavia - Brentford B 4:0. Pohodlná výhra Pražanů, trefili se Král i Masopust

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Slavie ve třetím zápase na soustředění v Portugalsku porazili juniorku anglického Brentfordu hladce 4:0. Lídr české ligy dal v každém poločase dva góly, premiérové branky po zimním příchodu do Edenu si připsaly posily Lukáš Masopust s Alexem Králem.



Kouč Slavie Jindřich Trpišovský nasadil odlišnou jedenáctku oproti nedělnímu utkání se Salcburkem, který Pražané prohráli 0:1. Červenobílí proti mladíkům Brentfordu, jehož A-tým hraje druhou anglickou ligu, od úvodu dominovali.

V 16. minutě po Králově přihrávce otevřel skóre Mick van Buren a ještě do přestávky zvýšil po chybě obrany a samostatném úniku Miroslav Stoch. Ve 49. minutě ranou pod břevno zvýšil Masopust a devět minut před koncem se trefil přesně k tyči Král, který tentokrát nastoupil na pozici defenzivního záložníka. Za Brentford si zahráli čeští mladíci Jan Žambůrek a Matěj Majka.

"Splnilo to účel zápasového zatížení. Sháněli jsme ještě jednoho soupeře, abychom tady odehráli čtyři utkání. Kluci hráli velmi dobře proti mladému a běhavému týmu. Mohli jsme se možná prosadit více gólově, protože těch šancí bylo ještě víc. Ale s výkonem jsme spokojeni," uvedl pro klubovou televizi asistent slávistického trenéra Pavel Řehák. "Masopust i Král odehráli výborné utkání a ještě to korunovali branku. Určitě je to pro ně dobře pro posílení sebevědomí," dodal Řehák.

Slavia zakončí soustředění v Portugalsku pátečním zápasem s Rosenborgem Trondheim. Ze čtyř utkání v zimní přípravě červenobílí třikrát zvítězili, vedle juniorky Brentfordu porazili na úvod herního kempu Peking Čung-che Kuo-an rovněž 4:0 a v domácích podmínkách předtím deklasovali Ústí nad Labem 8:0.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud