Radek Špryňar
Premium
17. února 2019 • 04:55

Kotal o šlágru Plzeň - Slavia: Vrba musí trefit kraje, soupeř může čekat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká neděle. Megahit FORTUNA:LIGY. Přímý souboj o trůn. Plzeň versus Slavia. Ale taky střet vyhlášených trenérských mozků. Dvou kapacit v oboru, které se snaží být v každém období trendy. Plzeňský Pavel Vrba a jeho oponent na lavičce sešívaných Jindřich Trpišovský. „Očekávám velký souboj taktik. Jsem na to ohromně zvědavý,“ těší na dnešní podvečerní setkání nejlepších českých klubů Václav Kotal, kouč reprezentační U17 a expert deníku Sport.



Složení základních sestav odhalí, s jakým záměrem jdou oba celky do zápasu. Víc důvodů k přemýšlení má Pavel Vrba. Nabízí se mu pestrá škála variant. „Bude strašně důležité, jestli vybere správně hráče na kraje,“ uvažuje Václav Kotal. V případě Slavie se pak zamýšlí, zda půjde do zápasu vzhledem ke svému náskoku v opatrnějším módu či Viktorii bude strašit agresivním presinkem.

Očekáváte delikátní souboj strategií?
„Rozhodně. Proto jsem na zápas strašně zvědavý. Oba trenéři mají svoji filozofii, mužstva umí takticky skvěle připravit. Navíc se jedná o souboj dvou nejlepších českých celků, které stále hrají evropské poháry. Z hlediska taktiky očekávám nadstandardní úroveň.“

Dá se odhadnout, pro jaký způsob boje se rozhodne Pavel Vrba?
„Jsem strašně zvědavý, zda na krajích budou hrát Kayamba s Ekpaiem. Ti kluci nejsou efektivní. Za prvé nejsou sehraní se svými spoluhráči a za druhé ani jeden z nich není hráčem, který přesně nahraje do šance a má nadprůměrnou úroveň realizace finální fáze.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud