28. února 2019 • 13:30

Slavia ladí proměnu juniorky: kouč Hyský, Čontofalský i dva veteráni

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak ještě jedno jaro tedy. No dobrá, ale naposledy... Slova z básně J. H. Krchovského pasují tentokrát na juniorskou ligu, která má před sebou druhou polovinu své poslední sezony. Z juniorek se stanou B-týmy, které budou nasazeny v nižších soutěžích. Lídr ligy, Slavia, plánuje poslat své béčko do ČFL. O přerodu juniorského celku se na klubovém webu rozvyprávěl bývalý kapitán Slavie a aktuálně člen představentstva Jiří Bílek.



První změna nastala na trenérském postu, Pavel Řehák se přesunul k áčku, hlavním trenérem se stal Martin Hyský, který má nově k ruce asistenta Davida Střihavku. "Chtěli jsme vybrat trenéry z našich zdrojů, za což jsem rád, protože nám jde nejen o rozvoj našich hráčů, ale i našich koučů," řekl Bílek klubovému webu.

"Martin Hyský je bývalý obránce, velký profesionál, který klade důraz na práci s detailem. David Střihavka je bývalý útočník, takže by měl předávat zkušenosti ofenzivním hráčům, a díky jeho práci v U19 zná detailně hráče, kteří budou přicházet do nově se rodícího béčka," dodal. Brankáře v B-týmu navíc převezme někdejší jednička sešívaných Kamil Čontofalský. Slovenský brankář dosud působil v trenérské roli v Táborsku.

Slavia plánuje béčko přihlásit do ČFL a po "testovacím" prvním roce si určí, zda bude prioritou setrvání ve třetí nejvyšší soutěži, nebo postup do FNL. Bílek zmínil, že chce mít B-tým složený z profesionálů, kteří mají potenciál prosadit se minimálně v lize.

Nepůjde jen o mladíky. Už v současné juniorce od zimy působí bývalý kapitán Viktorie Žižkov Miroslav Podrazký, zkušený 34letý záložník. „Od příchodu jednoho až dvou starších hráčů očekáváme, že pomohou našim mladým právě s již zmiňovaným přechodem mezi dospělé. Měli by je vychovávat a starat se o ně jak na hřišti, tak mimo něj. Míra má sportovní a charakterové kvality, aby všechny tyto podmínky plnil," řekl Bílek, a dodal, že druhý zkušený "učitel" by měl posílit B-tým před vstupem do ČFL.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud