Jakub Konečný
9. března 2019 • 10:10

Otazníky ve Vrbově sestavě: Zůstane Hořava? Brabce na Spartě asi ušetří

Vstoupit do diskuse
0
  • Jakub Brabec si zahrál za Plzeň proti JablonciJakub Brabec si zahrál za Plzeň proti JablonciFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Byť se Plzni pomalu vyprazdňuje marodka, velké překvapení v její dnešní sestavě proti Spartě není příliš pravděpodobné. Obhájce titulu totiž v novém roce zatím šlape, získal deset bodů z dvanácti možných. „Vstup do jara nám vyšel,“ podotkl po poslední výhře nad Jabloncem spokojeně trenér Pavel Vrba, který při skládání základní sestavy hledí především na zásluhy a zkušenost. Na jakých pozicích může být na vážkách?

  • PRAVÝ STOPER: Luděk Pernica x Jakub Brabec

    Opava - Plzeň: Brabec málem skóroval! Pohotovým kopem poslal míč těsně vedle
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video
     

    Poté, co se ukázalo, že zranění Lukáše Hejdy je dlouhodobějšího charakteru, vrátila se Plzeň přece jen na trh a přivedla na půlroční hostování s opcí Jakuba Brabce. Reprezentační stoper nastoupil místo distancovaného Romana Hubníka v Opavě a krátký štěk si střihl i doma proti Jablonci, z čehož lze usuzovat, že se ho trenér Pavel Vrba snaží udržet v provozní teplotě. Nicméně při svém návratu na Letnou začne Brabec s nejvyšší pravděpodobností na lavičce. Jednak se dají čekat silně negativní emoce na jeho adresu od domácích fans, a pak Luděk Pernica je s Hubníkem přece jen lépe sehraný, což se zejména v tak vypjatém zápase náramně hodí. „V obraně jsme prakticky neudělali chybu, i to byl důvod, proč jsme vyhráli,“ pochválil navíc Vrba stoperskou dvojici po sobotní vydřené výhře nad Jabloncem (1:0).

  • DESÍTKA: Tomáš Hořava x Aleš Čermák

    Plzeň - Slavia: Po skvělém Kayambově úniku zakončoval Hořava vedle
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video
     

    Jaro sice začal v základní sestavě Aleš Čermák, ale vydržel v ní pouze jeden a půl zápasu. O přestávce prvního utkání Evropské ligy s Dinamem Záhřeb (2:1) ho trenér Pavel Vrba stáhl a na pozici hráče číslo deset dává od té doby přednost zkušenějšímu Tomáši Hořavovi. Nějaký zásadní rozdíl v herním přínosu obou konkurentů přitom zatím není, stejně tak v produktivitě – Čermák i Hořava mají oba na jaře v kolonce gólů a asistencí nulu. Hořava je nicméně platnější v defenzivní fázi, a proto s největší pravděpodobností ve startovní jedenáctce zůstane. „V Mladé Boleslavi jsme remizovali a s Dinamem Záhřeb jsme v prvním poločase nehráli dobře, prohrávali jsme 0:1. Pak nastoupil Hořava a od té doby jsou naše výsledky víceméně pozitivní, takže není důvod do toho zasahovat,“ vysvětlil Vrba.

  • LEVÉ KŘÍDLO: Jan Kovařík x Jan Kopic

    Kouči úřadujícího mistra se postupně zvětšuje manévrovací prostor, už pro zápas s Jabloncem byl třeba poprvé v nominaci Jan Kopic, který se konečně vyhrabal z problémů s kotníkem. „Šel na střídačku i s tím, že pokud se bude zápas vyvíjet určitým směrem, tak by mohl prostor i dostat. Nakonec jsme se rozhodli pro defenzivnější hráče. Kopic už trénuje deset dní s mužstvem a nějakou pasáž by zvládl,“ komentoval to Pavel Vrba. Z toho se dá usoudit, že na levém křídle červenomodrých zůstane Jan Kovařík, který je v obranné fázi spolehlivější a navíc si výborně rozumí s levým bekem Davidem Limberským. Obecně se dá předpokládat, že se Vrba bude co nejvíc držet sestavy, která před třemi týdny porazila Slavii. Co je ověřené a funguje, mění jen velice nerad.

    SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slavia bude zase kopat penaltu. Duel Sparty s Plzní záleží na Kangovi
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud