Jonáš Bartoš
Premium
9. března 2019 • 05:00

Koubek před Sparta - Plzeň: Kanga je na lavičce luxus. Co mu vadí u videa?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Spartě očekává tvrdý boj, žádnou excelentní podívanou. Miroslav Koubek v rozhovoru pro iSport Premium rozebírá aktuální situaci dvou soupeřů sobotního šlágru. Co zápas rozhodne? Jak by měly vypadat základní sestavy? Proč by na letenské straně tentokrát vsadil na Guélora Kangu? Dokáže Sparta ještě vstoupit do hry o druhé místo ve FORTUNA:LIZE? Na všechno odpovídal majitel mistrovského titulu s Viktorií a naposledy asistent trenéra české fotbalové reprezentace.



Pokud Sparta zvítězí, otevře se boj o druhé místo v lize?
„Nemyslím si, že se boj o druhé místo otevře. Plzeň je zkušené mužstvo, které ztrácí s ostatními soupeři jen sporadicky, podobně jako Slavia. Nedají se od nich očekávat další ztráty, jejich náskok (11 bodů, v případě prohry na Spartě 8) se mi zdá bezpečný. Ještě přijde nadstavba, ale Plzeň všechno určitě neprohraje. Náskok je veliký, Sparta se může upínat ke druhému místu jen v oblasti teorie.

Jak zápas dopadne?
„Každému se na jaře herně povedlo jedno utkání – Spartě s Baníkem (3:2) a Plzni se Slavií (2:0). Výsledky mají dobré, ale herní projev není přesvědčivý. Mně se líbí Slavia, je fotbalově dál. U Sparty je to takové kostrbaté, nesystémové, není to tam ještě dokonale promazané. Očekávám od sobotního zápasu boj, žádný úplně líbivý fotbal. Velikost utkání donutí hráče k maximálnímu nasazení, mohla by to být kontaktní bitva. V zápase spíš rozhodne přístup mužstev, jak zvládnou den D, nikoliv přímo aktuální forma. Jsem špatný tipér, ale když mám odhadnout výsledek, v kostech cítím remízu.“  

Líbí se vám ve Spartě mladíci, kteří na jaře dostávají prostor?
„Hložek se mi líbí, na šestnáct let klobouk dolů, zvládá i dobře bránit, má v sobě velký potenciál. Všechny kluky uznávám, i Drchala a Plechatého, který se musí vykopat. Je to správná cesta, trenér Ščasný správně říká, že s takovými hráči se musí pracovat a třeba to

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud