Matěj Karmazín
11. března 2019 • 04:50

Dominance Slavie. Góly střílí i lavička, kdo motá trenérovi hlavu?

Vstoupit do diskuse
0
  • Hráči fotbalové Slavie, kteří nemají jisté místo v sestavě, ale když nastoupí, daří se jimHráči fotbalové Slavie, kteří nemají jisté místo v sestavě, ale když nastoupí, daří se jimFOTO: Koláž iSport.cz

    Zase výrazně sáhl do sestavy, zase mu to vyšlo. Kouč Slavie Jindřich Trpišovský si může mnout ruce, se širokým kádrem se mu v nabitém programu zatím daří rotovat skvěle. Pro utkání s Baníkem (4:0) udělal v úvodní jedenáctce proti čtvrtečnímu duelu v Seville hned sedm změn. Nasadil i dva hráče, kteří se na jaře objevili v základní sestavě vůbec poprvé, další borci pak hru Pražanů oživili z lavičky ve druhé půli. Jak si neokoukané tváře a žolíci proti Ostravanům vedli?

  • Michal Frydrych

    Slavia - Baník: Frydrych jednoduchou hlavičkou zvyšuje na 3:0!
    Video se připravuje ...

    Během jara dosud odehrál jen třináct minut proti Slovácku, jinak trpělivě čekal na šanci na střídačce. Ta nakonec přišla proti klubu, kde strávil dlouhá léta, a Frydrych ji využil náramně. Měl prsty ve všech slávistických gólech, ten třetí přesnou hlavičkou po Hušbauerově centru vstřelil sám. „Že bych někdy byl u čtyř gólů? To ještě ne,“ smál se po povedeném utkání. Dost hlasitě se tak přihlásil o to, aby pro odvetu se Sevillou nahradil vykartovaného Vladimíra Coufala právě on.

  • Alexandru Baluta

    Slavistická posila Alexandru Baluta během přípravného zápasu v Chotěboři Slavistická posila Alexandru Baluta během přípravného zápasu v ChotěbořiFoto Michal Beránek / Sport

    Stejně jako Frydrych i pětadvacetiletý Rumun předtím na jaře naskočil jen na chvíli proti Slovácku. Až v duelu s Baníkem dostal příležitost od začátku, trenér Trpišovský nechal odpočívat třeba Jaromíra Zmrhala. Baluta se snažil být aktivní, do výraznější šance se ale nedostal, Frydrych jej na pravé straně trochu zastínil. Po necelých sedmdesáti minutách přepustil místo Lukáši Masopustovi.

  • Lukáš Masopust

    Slavia - Baník: Masopust doklepl míč do sítě a domácí vedou už 2:0!
    Video se připravuje ...

    A zimní slávistická posila z Jablonce opět ukázala, že si v novém působišti zvykla velmi rychle. Masopust byl na hřišti minutu, když pohotově uklidil do sítě Frydrychovu přihrávku. Druhý gól Pražanů už tak dost slabý odpor Baníku zlomil definitivně. Šestadvacetiletý křídelník se v sešívaném dresu trefil podruhé a je pravděpodobné, že pro odvetu se Sevillou se zase vrátí do základní sestavy.

  • Jaroslav Zelený

    Slavia - Baník: Zelený v tutovce! Ale pálil vedle pravé tyče
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Poctivý blonďák na levém kraji obrany nahradil Jana Bořila, šlo o jeho druhý jarní start v základu. A opět rozhodně obstál. Na lajně spolupracoval s Peterem Olayinkou, nebál se podpořit útok, ve slušné šanci mířil těsně vedle. Že jinak příliš nehraje, nebylo znát. „Doufal jsem, že to bude dobré. Spoustu nácviků máme společně,“ nebál se Trpišovský toho, že na krajích hřiště za sebou nastoupili hráči, kteří se ze zápasů jinak tolik neznají (Zelený + Olayinka, Frydrych + Baluta). Šestadvacetiletý bek je pro čtvrtek další alternativou za Coufala.

  • Mick van Buren

    Slavia - Baník: Další pražská demolice! Van Buren završuje na 4:0
    Video se připravuje ...

    „Létajícího Holanďana“ fanoušci v Edenu milují, jeho jméno opět hlasitě vyvolávali. Van Buren na jaře zatím spíš paběrkuje, do hry naskakuje až v závěrech zápasů. To platilo i v neděli, Trpišovský jej poslal místo Škody na poslední čtvrthodinu. A Nizozemec byl hodně vidět, s lepší produktivitou mohl klidně dosáhnout na hattrick. Když už to vypadalo, že vyjde střelecky naprázdno, dočkal se v sedmé minutě nastavení. Přihrávku Frydrycha proměnil ve čtvrtý gól Slavie a potvrdil, že do unavené obrany soupeře je velmi platnou variantou.

  • K Baníku pořád něco cítím. Zdůvodňoval Frydrych absenci oslav
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Slavia - Baník 4:0. Smršť i přes sedm změn, hosté bez střely na bránu
    Video se připravuje ...

    Michal Frydrych (uprostřed) a nizozemský forvard Mick van Buren dokonali v nastaveném čase nedělní zkázu Baníku Ostrava
    Michal Frydrych (uprostřed) a nizozemský forvard Mick van Buren dokonali v nastaveném čase nedělní zkázu Baníku Ostrava

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud