19. března 2019 • 16:34

Tvrdík o videu: Ať je všude. Sudí musí teď přepínat ze dvou druhů zápasů

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

VAR. Téma, které v poslední době víkend co víkend hýbe českým fotbalem. Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík se k situaci kolem systému videorozhodčího vyjádřil v pořadu televize O2 TV Sport TIKI-TAKA. „Slyšel jsem názor předsedy LFA, že zavést video všude bude trvat dva tři roky. Této situace se bojím, je potřeba to zrychlit,“ apeloval šéf ligového lídra. O čem ještě mluvil?



Slavia si na nesprávná rozhodnutí sudích nemůže stěžovat, videorozhodčí totiž dohlíží téměř na všechny její zápasy. Další kluby ovšem podobné štěstí nemají.

„Největší problém fotbalové korektnosti je to, že VAR není všude. Je potřeba ho zavést, aby se hrálo podle jednotných pravidel. I pro rozhodčí je nejhorší, že musí přepínat ze zápasů, kde VAR je, na zápasy, kde VAR není. Jejich pozice je pak jiná. V prvním případě třeba musí pískat ofsajd, ve druhém nechávají situaci dohrávat,“ upozornil Tvrdík .

Sudí přitom podle něj mají naprosto jasno, jak v konkrétních situacích postupovat. „Rozumí metodice, jsou řádně školení. Ale stěžují si, že rozhodčí na hřišti a u VARu se občas liší. Volají po centrálním pracovišti s profesionálními rozhodčími tak, aby výklad VARu byl jednoznačný,“ podotkl Tvrdík.

A proč systém videorozhodčího zatím nefunguje na všech stadionech? Problém je ve financích. „V současné době máme dva přenosové vozy, aby VAR mohl být všude, potřebujeme čtyři. Náklady na jeden vůz jsou zhruba osmdesát milionů, do třiceti milionů ročně by stál provoz specializovaného pracoviště,“ uvedl Tvrdík.

Čím dřív se potřebné prostředky dají dohromady, tím líp. „Slyšel jsem názor předsedy LFA (Dušana Svobody), že zavedení videa všude bude trvat dva tři roky. Této situace se bojím, je potřeba to zrychlit. Pro fotbal není šťastné, že se hraje pod dvěma jinými pravidlovými situacemi,“ doplnil slávistický šéf.

Jak je to se vztahem jeho klubu k Romanu Berbrovi? K čemu Slavia vede hráče při bránění? A proč v současné sezoně kopala už čtrnáct penalt? Odpovědi na tyto otázky najdete ve VIDEU!

Tajný trumf Slavie na Chelsea! Bijec Vémola žádá Tvrdíka, ať mu dá šanci na hřišti
Video se připravuje ...

Trpišovský po skalpu Sevilly: Tvrdíkovi jsem říkal, že víc ve fotbale už nezažije
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Příbram - Slavia 0:2. Sešívaní nezaváhali a tabulku vedou o devět bodů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud