Květoslav Šimek
26. března 2019 • 12:35

Protest fanoušků Baníku. V Karviné budou v kotli pouze ženy a děti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pouze ženy a děti mají hnát ostravský Baník v regionálním střetu 26. kola FORTUNA:LIGY v Karviné. Fandové tím reagují na minimální počet vstupenek, který na exponovaný páteční duel (18 hodin) dostali. Baníkovci chtěli stejně jako v jarním utkání zaplnit kompletní sektor E (856 míst), ale tentokrát dostali jen 237 lístků. Předepsané minimum, pět procent z celkové kapacity stadionu. „Barvy Baníku budou hájit naše ženy a děti, chlapi jim budou krýt záda zpoza plotu,“ hlásí zástupci ostravského kotle.



Poprvé v sezoně má být v Karviné vyprodáno. Tým, který před reprezentační přestávkou převzal motivátor František Straka, se po prohře na Dukle Praha (1:2) propadl na poslední místo. Každý zbývající zápas je pro ně „životní“.

„Z důvodu vysokého zájmu našich obchodních partnerů o vstupenky na toto utkání, nemohl klub uspokojit zájem hostujícího Baníku Ostrava o 856 vstupenek, což představovalo všechny sektory tribuny E,“ vysvětlují šéfové karvinského klubu. „V nejvyšší soutěži se klub pohybuje již třetí sezonu a každoročně narůstá počet držitelů permanentek, kteří vyhledávají zajímavá místa na stadionu. Několik stovek z nich drží permanentky v sektorech E2-E4.“

Právě sektor za bránou byl při posledním derby v Karviné (0:0), kdy ve finiši jarní části bojovaly o záchranu do posledního kola oba kluby, kompletně zaplněný fanoušky Baníku. Stejně jej chtěli zaplnit i tentokrát. Z Karviné ovšem přišlo pouze povinné minimum lístků: pět procent z celkové kapacity stadionu.

„Vedení Baníku mělo pro své příznivce znovu zájem o celou tribunu za brankou, pořádající klub to však nyní s tímto odůvodněním označil za nerealizovatelné,“ reagovali zástupci Baníku.

Ostravský kotel na to reagoval po svém. 237 lístků do sektoru E1 dostanou jenom ženy a děti. Zbytek chce fandit před branami stadionu. „Pojďme se společně postavit další výzvě!“ informovali fandové na webu chchari.cz. „Do Karviné pojedeme všichni, bez výjimek! V sektoru pak budou barvy Baníku hájit naše ženy a děti, o které mají tak často strach fotbaloví funkcionáři i politici. A kteří všem dokážou, že se o ně opravdu bát nemusí, ba právě naopak. Věříme, že pro budoucí krále tribun a vládce ulic bude lístků akorát. O řízení atmosféry a dozor se budou starat také naše Ultrasky.“

Vše o Baníku čtěte ZDE>>>

Ostravští fandové si chtěli před stadionem zajistit improvizovaný přenos na velkoplošné obrazovce a fandit alespoň u něj. To se jim ovšem vzhledem k vysílacím právům nejspíš nepodaří. „Stále se pokoušíme zajistit improvizovaný přenos zápasu, jelikož snaha o zřízení velkoplošné obrazovky se nesetkala s pochopením,“ píší chachari.cz. „Věříme, že s podporou Chacharů z ostatních tribun si naše křehké polovičky a ratolesti poradí na výbornou! Pro ostatní platí sraz za branami stadionu.“

Zástupcům Karviné je jasné, že i tak může mít Baník v ochozech převahu. „Fanoušci Baníku jsou v hojném počtu mezi Karviňáky, jejich podpora a fandění jsou opravdu skvělá věc. Je nám líto, že z výše uvedených důvodů jsme nemohli fanouškům Baníku vyhovět ve stejném rozsahu jako v loňské sezoně.“

Inspirace v Turecku?
„Chachaři“ se možností poslat na karvinský stánek své polovičky a potomky dost možná inspirovali v Turecku. Duely tamního Fenerbahce se již několikrát musely obejít bez mužských fandů. Rozhodující domácí zápas o mistrovský titul ze sezony 2013/14 proti týmu Caykur Rizespor tehdy dokonce sledovalo 50 tisíc žen a dětí.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud