5. dubna 2019 • 10:10

Osm NEJ brusičů ligy. Kdo to mydlí od podlahy? Vítěz překvapí!

Autor: lt
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi největší ligové brousky patří například sparťan Martin Frýdek, Jean-David Beauguel z Plzně nebo ostravský Jiří FleišmanMezi největší ligové brousky patří například sparťan Martin Frýdek, Jean-David Beauguel z Plzně nebo ostravský Jiří FleišmanFOTO: koláž iSport.cz

    Potkat je na hřišti často pěkně bolí. Vybrali jsme pro vás osmičku hráčů, kteří v dosavadní sezoně FORTUNA:LIGY posbírali nejvíce faulů. Najdete mezi nimi hned tři fotbalisty ostravského Baníku, sparťana i zástupce plzeňské Viktorky. Překvapivě je ve výčtu jen jediný obránce. A kdo v lize fauloval úplně nejčastěji? Jméno největšího brusiče na konci našeho výčtu vás pak nejspíš docela překvapí…

  • Jiří Fleišman (obránce, Baník)

    47 faulů, 2216 minut

    Možná trochu překvapivě je v elitní desítce nejvíce faulujících hráčů jediným obráncem. Do soupeře umí ostře zajet, nekompromisní skluzy k němu patří stejně jako pěna na pivo. V sezoně posbíral už šest žlutých karet, což je jeho osobní rekord za sezonu, vyloučený ale nebyl.

    Obránce Baníku Ostrava Jiří FleišmanFoto Michal Beránek / Sport

  • David Vaněček (útočník, Teplice, nyní Hearts)

    47 faulů, 1241 minut

    Bez osmi centimetrů dvoumetrový bijec v lize fauloval každou šestadvacátou minutu. V tomto ohledu předčí i největšího brouska, kterého v našem pořadí najdete až na konci tohoto výběru. Vaněček se snaží často využívat svoji výšku, ale často si přitom počíná nedovoleně. Červenou kartu nicméně v sezoně neviděl, jen čtyři žluté. V zimě přestoupil do skotského Hearts.

    Liberec - Teplice: Vaněčkův druhý gól, hosté odskočili do vedení 2:1
    Video se připravuje ...

  • Jean-David Beauguel (útočník, Plzeň)

    48 faulů, 1819 minut

    Obrovitý sniper často na hřišti působí jako tank. Kdo se mu připlete do cesty, je nekompromisně smeten. Nicméně neférově francouzský fotbalista, který měří 196 centimetrů, v drtivé většině případů nehraje. O tom svědčí pouhé dvě žluté karty, které v sezoně dosud obdržel. Obě už na podzim v dresu Zlína.

    Jean-David Beauguel oslavuje svůj gól proti pražským BohemiansFoto Barbora Reichová / Sport

  • Tomáš Smola (útočník, Opava)

    50 faulů, 1718 minut

    Další vysoký útočník (191 cm) hraje rovněž hodně fyzický fotbal. Rány schytává i rozdává, nepatří ale mezi opravdu zákeřné hráče. V sezoně zatím nejlepší opavský střelec nasbíral čtyři žluté karty. Jednou byl i vyloučen, a to v podzimním zápase se Slavií po druhé žluté kartě.

    Opava - Slavia: Smola dostává druhou žlutou kartu, domácí dohrají v deseti!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Martin Fillo (záložník, Baník)

    53 faulů, 2121 minut

    Na hřišti si nenechá nic líbit, pro ostřejší zákrok nechodí daleko. Patří k impulsivním hráčům, kteří umí vyhecovat atmosféru a zajet do klíčových hráčů soupeře. Nejednou se snaží souboj vyhrát i díky ostrému skluzu. V sezoně zatím obdržel šest žlutých karet, vyloučený dosud nebyl.

    Martin Fillo při zápase Baníku na DukleFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Dame Diop (útočník, Baník)

    54 faulů, 1691 minut

    Už třetí hráč Baníku mezi ligovými brusiči. Senegalský útočník se v zápasech nejednou pustí do doslova kamikadze zákroků, při kterých nekompromisně podmete soupeře. A klidně i zezadu. V lize fauluje každou 31. minutu. V sezoně zatím obdržel 7 žlutých karet, vyloučen nebyl ani jednou. Upřímně to ale bylo i díky benevolenci sudích. Například podzimní duel proti Spartě neměl po ostrém skluzu na Stancia rozhodně dohrát.

    Baník - Liberec: Diop po jednoduché akci a Nguyenově zaváhání zvyšuje na 2:0!
    Video se připravuje ...

  • Martin Frýdek (záložník, Sparta)

    54 faulů, 2210 minut

    To, že se objevil mezi hráči, kteří ve FORTUNA:LIZE nejvíce faulují, až tolik nepřekvapuje. Sparťanský srdcař totiž v každém zápase hýří bojovností. Někdy až příliš… Při napadání soupeře si totiž často pomáhá nedovoleně rukama i nohama. Pomohlo by mu tento poměr trochu změnit a hrát více konstruktivně. Sedm jeho faulů bylo v sezoně oceněno žlutou kartou, vyloučit se ale zatím nenechal, byť k tomu měl několikrát poměrně blízko.

    Záložník pražské Sparty Martin FrýdekFoto Barbora Reichová / Sport

  • Nikolaj Komličenko (útočník, Mladá Boleslav)

    75 faulů, 2212 minut

    Tohle je možná překvapení. Nejlepší ligový střelec je také hráčem, který v lize nejvíc fauluje! Spoustu ran kolem soupeřova vápna nejen schytává, ale také rozdává. Urostlá postava (190 cm) ho k takovému stylu hry přímo předurčuje. S obránci se Komličenko vůbec nemazlí, důrazně hraje tělem, ve výskoku si umí i pomoci rukama. V osmi případech se při jeho faulu i zažlutilo, červenou kartu ale ještě v sezoně nedostal.

    Nikolaj Komličenko (vlevo) oslavuje proměněnou penaltu proti PlzniFoto Barbora Reichová / Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud