Radek Špryňar
Premium
9. dubna 2019 • 11:50

Plzeň verze 1.0. Proč mistr i přes výhry budí rozpaky? Chybí emoce, říká Krejčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generální manažer Adolf Šádek nedávno připustil, že Plzeň se mění. Nepřímo naznačil, že nekvete. Za pravdu mu dává i deset dietních vítězství 1:0, které Viktoria zaznamenala během sedmadvaceti kol FORTUNA:LIGY, čímž utvořila nový rekord soutěže. Co z toho vyplývá? Že pětinásobný český šampion neztratil kódy k triumfům, ale zároveň pozbyl dřívější hladovost, kterou úspěšně dávil své oponenty. „Na hřišti mi chybí větší emoce,“ upozorňuje bývalý trenér Plzně Karel Krejčí. 



Tři kola před koncem základní části má Viktoria v kapse jednašedesát bodů, což je úctyhodná sbírka. Považte, že minulý rok v této fázi soutěže měla o dva body méně, dvě kola na to brala mistrovský titul! Nyní ztrácí na vedoucí Slavii sedm bodů a o obhajobě může jen snít, což je paradoxní situace.

Ano, Plzeň stále umí vítězit. To se nemění. Umění přelstít soupeře má zažrané hluboko pod kůží. Přesto schytává kritiku za herní projev.

Upocený, neatraktivní, bez dřívější šťávy a drajvu, neefektivní v koncovce. To téměř bez výhrad platí pro současnou Plzeň. Boxerskou terminologií řečeno: nebaží po knokautu, nýbrž jí stačí vyhrát na body. Výsledky v aktuální sezoně to jen dokumentují. Západočeši vyhráli desetkrát 1:0, dále zapsali další čtyři vítězství o jednu branku, jen ve třech duelech ze sedmadvaceti vstřelili tři a víc gólů.

„Souhlasím s tím, že se měníme. Jedna věc je taktika, s čím jde trenér do zápasu, a jaké máte hráče. Před iks lety jsme byli v lepší kondici, byli jsme pohyblivější, hráli u nás mladší a živější hráči. Trenér praktikuje jiný herní styl. Měníme se, ale musíme to zachytit tak, abychom se měnili tak, jak chceme,“ uvedl minulý týden Adolf Šádek v pořadu Tiki -Taka, pravidelném diskusním seriálu stanice O2 Sport.

Je evidentní, že přísný šéf úplně spokojený není. I v neděli na Slovácku to nebyla od Viktorie omračující jízda.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud