Jan Vacek
Premium
13. dubna 2019 • 05:00

Sparta jde do derby bez Dočkala. Náhrada Kanga může stvrdit proměnu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud se nad Spartou nesmilují nadpřirozené síly, půjde do nedělního derby zásadně oslabena. Klíčový záložník Bořek Dočkal stále bojuje s poraněným lýtkem a podle informací deníku Sport je vysoce nepravděpodobné, že by do střetu v Sinobo Stadium zasáhl. Pro Letenské mimořádně špatná zpráva, to rozhodně. Alespoň trochu klidu ovšem může vnést do rudého tábora skutečnost, že verze Guélora Kangy z posledních týdnů se Dočkalovi blíží. A to nejen fotbalovými dovednostmi.



Čeká se oslava fotbalu. Střet dvou nejlepších týmů jara, tuzemská klasika. Slavia versus Sparta. Tahle tradiční řež však s velkou pravděpodobností bude postrádat jeden zásadní element. Bořka Dočkala , generála letenské armády. „Jeho situace se prakticky nezměnila,“ pokrčil rameny po pondělní výhře nad Zlínem trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Ani další dny zásadní progres nepřinesly. Je proto vysoce nepravděpodobné, že by Dočkal nedělní hit stihl. Pro rudé je to nepochybně citelná ztráta. Pokud by mohli do týlu nepřítele vyslat duo Dočkal a Kanga, jejich šance na úspěch by šly rapidně nahoru. Sice dosud máme pouze jeden vzorek souhry zmíněné dvojice, ovšem obrovsky vypovídající. Před měsícem Sparta v Generali Areně roztrhala Viktorii Plzeň 4:0 a Kanga s Dočkalem byli hnacími motory domácí smrště.

Tahle dvouhlavá saň ale zítra večer v Edenu chrlit ofenzivní myšlenky nebude. Tedy téměř určitě ne. „Ale ukázali jsme si, že to jde i bez Bořka. Ale všichni samozřejmě budeme rádi, až se dá úplně do kupy a bude s námi na hřišti,“ nechal se slyšet další sparťanský polař Michal Sáček.

Při očekávané Dočkalově absenci tak Letenským nezbývá, než se upnout ke Kangovi. K jeho kreativitě, k jeho myšlenkám, k faktu, že tyhle velké zápasy jsou pro něj jak stavěné. Samozřejmě, pokud by byl Dočkal na place, zásadně by to gabonskému reprezentantovi pomohlo.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud