25. dubna 2019 • 09:32

Konec! Sparta odvolala Ščasného, tým povede Horňák. Hledá se nástupce

Autor: iSport.cz, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejprve ostuda s Karvinou, pak výbuch v semifinále MOL Cupu na Slavii (0:3). Sparta má za sebou čtyři dny hrůzy, což nezůstalo bez následků. Vedení klubu odvolalo kouče Zdeňka Ščasného. V sobotu tým v posledním duelu základní části ligy v Opavě povede dosavadní asistent Michal Horňák, další postup teď klub řeší.



Vedení Sparty podle informací portálu iSport.cz od čtvrtečního rána jednalo o Ščasného budoucnosti a bylo čím dál jasnější, že kouč situaci neustojí.

Po mizerném podzimu Sparta odstartovala jaro nadějně. V lize roztáhla šňůru výher a zdálo se, že kráčí po správné cestě. V posledním období ovšem letenský celek začal výkonnostně hodně skomírat, což se začalo projevovat i na výsledcích.

V neděli Sparta šokovala domácí ligovou porážkou 1:3 s Karvinou, vrcholem zmaru pak byla ostudná prohra 0:3 v derby v Edenu. Neúspěch v derby už měl pro hlavního trenéra Zdeňka Ščasného fatální následky.

Ščasný po dalším výbuchu končí ve Spartě! Kdo by ho mohl nahradit?
Video se připravuje ...

„Situace po zápasech s Karvinou a na Slavii byla taková, že jsme museli udělat okamžité rozhodnutí. Dospěli jsme k tomu, že odvoláme trenéra, protože výsledky a předvedená hra byly velmi špatné,“ uvedl na klubovém webu generální ředitel Sparty František Čupr. „Budeme nyní zvažovat varianty obsazení pozice hlavního trenéra. Uvidíme, zda ho přivedeme ještě v průběhu nadstavbové části ligy, nebo až před nadcházející sezonou,“ doplnil Čupr.

„Chtěl bych Zdeňkovi poděkovat za jeho práci, vím, jak moc chtěl být s klubem úspěšný. Jako klub neprocházíme jednoduchým obdobím a pro něj jako pro trenéra to nebylo snadné. Každopádně tým teď musí ukázat diametrálně odlišné výkony než v posledních dvou zápasech,“ uvedl na webu sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický .

Horňák byl pověřen vedením mužstva na čtvrtečním tréninku. Vedení klubu oznámilo odvolání kouče hráčům před dopolední tréninkovou jednotkou.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Heča: Vypadalo to, že trofej ani nechceme. Kouč Slavie vyzdvihl Hušbauera
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia je ve finále MOL Cupu. Spartu smázla 3:0
Video se připravuje ...

Program ligové nadstavby: skupina o titul vyvrcholí derby Slavia - Sparta »

Hromadná radost hráčů Slavie
Hromadná radost hráčů Slavie

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud