Matěj Karmazín
26. května 2019 • 21:08

Slavia rozjela oslavy a bavila Eden. Napravený Hušbauer i pokřik na Šádka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát se museli krotit. Nepodlehnout euforii, protože jejich program ještě pokračoval. V neděli v Edenu už ale fotbalisté Slavie mohli začít slavit naplno. Po vítězství nad Spartou na závěr sezony (2:1) si náležitě užili zisk doublu. K triumfu v lize přidali i vítězství v národním poháru. Klub na stadionu po předání poháru vytvořil pódium, ze kterého hráči zdravili fanoušky. „Sparta? Teď už jsem napravenej,“ perlil třeba Josef Hušbauer. A došlo i na pokřik na adresu šéfa konkurenční Plzně Adolfa Šádka.



Vlastně už o nic nešlo, poslední derby sezony nemohlo konečné umístění Slavie ani Sparty změnit. Červenobílí přesto chtěli rivala po dvou předchozích remízách zdolat i v rámci ligy. To se jim díky trefám Součka a Baluty povedlo, očekávané oslavy tak mohly být ještě euforičtější.

Fanoušci Slavie okamžitě po konci závěrečného duelu ročníku vběhli na hřiště a zblízka sledovali, jak kapitán Škoda převzal trofej. Hráči se pak na chvíli schovali do kabiny, kouč Trpišovský společně se Škodou, Součkem a předsedou představenstva Tvrdíkem promluvil na tiskové konferenci.

Po chvilce už se ale všichni vrátili do víru oslav. V jihozápadním rohu stadionu vzniklo pódium, nadšení příznivci se tísnili pod ním. A moderátoři na scénu postupně zvali každého hráče.

Třeba africké duo Ngadeu – Deli pobavilo zásobou sprostých českých slov, totéž Rumun Baluta. Když přišla řada na Josefa Hušbauera, fanoušci spustili obvyklý pokřik „smrt Spartě“, technický záložník totiž před příchodem do Slavie působil právě na Letné. „Ale já už jsem teď napravenej,“ usmál se Hušbauer.

Milan Škoda oslavuje titul společně s trenéry
Milan Škoda oslavuje titul společně s trenéry

Petr Ševčík zase připomněl parádní gólové trefy na hřišti Chelsea v Evropské lize. „Podle dnešní střelby asi všichni viděli, že tam to byla jedna velká haluz,“ zahlásil do mikrofonu. Lámanou češtinou příznivce pozdravili Ibrahim Traoré s Mickem Van Burenem, mladík Alex Král popsal, jaký je z diváckého pohledu rozdíl mezi Slavii a Teplicemi, kde hrál ještě na podzim. „Hned první den tady jsem rozdal víc podpisů než za celou dobu v Teplicích.“

Čerstvě uzdravený středopolař Jakub Hromada si zase rýpl do Plzně, odkud přišel do Edenu. „Tehdy jsem myslel, že jsem v nejlepším týmu v Česku… Ale až rok nato, jsem pochopil, jaký je opravdu nejlepší,“ rozburácel fanoušky Slavie.

Trenér Jindřich Trpišovský vyzdvihl tři nejvýraznější momenty sezony. „Určitě Sevilla. Pak finále poháru v Olomouci, pláštěnky a chorea byly neskutečný,“ vzkázal kotli. „Třetí moment je každodenní práce s týmem, všichni hráči dali stranou svá ega, protože každý nemohl hrát,“ podotkl. A vedle sebe přizval sportovního ředitele Jana Nezmara, dalšího důležitého muže slávistického úspěchu.

Mikrofonu se pak ujal třeba i slovenský záložník Miroslav Stoch a rozjížděl známé chorály Tribuny Sever. „Celý Eden skáče,“ bouřil stadion. Rivalitu s Plzní pak ukázal i další pokřik, do mikrofonu z pódia zaznělo „Adolf Šádek nemá č**áka“. Při loňských oslavách Viktorie si plzeňský boss totiž rýpl do pražských soupeřů.

Závěr oslav už se ovšem zase odehrával v pozitivním duchu, hráči se pak v prostoru před střídačkami ještě fotili s čekajícími příznivci. Někteří z nich se však ke svému stadionu nechovali zrovna ohleduplně, když během mistrovského řádění na hřišti výrazně poničili trávník i konstrukci jedné z branek.

Slávistická noc ale byla dál v plném proudu. Mužstvo se pak přesunulo do Žlutých lázní, kde probíhala soukromá část vydatných oslav.

Slávisté v euforii: Eden málem padl, Stoch rozezpíval stadion
Video se připravuje ...

Souček: Před dvěma lety to pro mě byl půltitul. Teď jsme dominovali
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Závěrečný hvizd, domácí fanoušci vbíhají na hřiště a slaví double!
Video se připravuje ...

Slávisté přebírají mistrovský pohár a slaví zisk titulu ve FORTUNA:LIZE!
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:1. Sešívaní oslavili titul závěrečným triumfem v derby
Video se připravuje ...

Slávisté reagují na moderátory: Bořil má absolutně největší z kabiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud