4. června 2019 • 16:47

Plzeň už potvrdila příchod Mihálika, ještě líčí na Slováka z Anglie

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý tým FORTUNA:LIGY zatím představil dvě letní posily – Adama Hlouška z Legie Varšava a Lukáše Kalvacha z Olomouce. Tím to však nekončí. Jak již dříve informoval iSport.cz, přichází útočník Ondřej Mihálik z AZ Alkmaar. Políčeno má západočeský klub také na slovenského záložníka Christiána Herce, který coby kmenový hráč Wolverhamptonu Wanderers v uplynulé sezoně hostoval v Dunajské Stredě.



Po posledním zápase sezony s Baníkem Ostrava (1:1) plzeňský kouč Pavel Vrba avizoval další dvě posily do ofenzivy bez bližších podrobností. Jedna už dorazila do Štruncových sadů.

Na roční hostování s opcí přichází dvaadvacetiletý Mihálik. Ten je odchovancem Jablonce, odkud na začátku loňského roku odešel do AZ Alkmaar. Jeho angažmá v předním holandském klubu však narušilo vážné zranění kolena, po kterém se v této sezoně rozehrával v druholigovém béčku. Vstřelil čtyři góly a připsal si dvě asistence, v Plzni by měl zvýšit konkurenci v útoku a na křídlech.

„Věřím, že i přes svůj poměrně nízký věk už je komplexním hráčem, co se týče dovedností a zkušeností. Zároveň je využitelný na více postech a přináší do naší ofenzivy kromě rychlosti i další centimetry, což je také důležité,” řekl k nové posile generální manažer Viktorie Adolf Šádek na oficiálních stránkách klubu.

Podle informací portálu iSport.cz je v Plzni zájem také o záložníka Christiána Herce z Wolverhamptonu. Ačkoliv pět let patří anglickému klubu, Premier League si za něj ještě nezahrál. Poslední rok a půl hostoval v Dunajské Stredě, odkud se vypracoval do slovenské reprezentace. Jde o typ urostlého komplexního záložníka platného v ofenzivě i defenzivě.

Zatím jistými posilami Plzně jsou levý bek Adam Hloušek z Legie Varšava a záložník Lukáš Kalvach z Olomouce. Český vicemistr zahájí přípravu na příští sezonu mezi prvními v pondělí 10. června.

Vše o Plzni čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud