Michal Koštuřík
Premium
15. června 2019 • 15:15

Jablonecký výprodej: na posily ale moc nebude. Kdo přijde a co říká Rada?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek dotažený transfer Michala Trávníka do Sparty je prvním razítkem na skutečnost, že Jablonec během léta přijde hned o několik opor. Rozbourat a znova postavit. Takhle to chodí v Jablonci… Kdo všechno ještě odejde a kdo by mohl přijít? V zamčené části článku najdete také rozhovor s trenérem Petrem Radou. Co říká na aktuální výprodej, jaká ztráta ho bude nejvíce mrzet a koho by rád přivedl?



V zimě Jablonec prodal klíčového záložníka Lukáše Masopusta do Slavie a levého obránce Matěje Hanouska do Sparty. K tomu skončilo hostování cizinců Bogdana Vatajela a Eduarda Sobola. Takže levá strana fuč, skoro celá obrana nová a k tomu ztráta kreativce Trávníka.

Proč tohle všechno? Jablonecký šéf Miroslav Pelta přišel po svých kauzách v roli předsedy FAČR o hromadu sponzorských peněz, odhadem o padesát šedesát milionů korun ročně. Díru v rozpočtu musí nějak zalepit a tohle je nejsnazší cesta. O jablonecká esa, vycepovaná trenérem Radou, je totiž celý rok zájem.

Pražská „S“ si nenechají zajít chuť na Tomáše Holeše, Lischku či Davida Hovorku. Nejdražší z kvarteta bude pravý zadák Holeš, jehož cenovka se po životním ročníku vyšponovala podle informací deníku Sport až na 40 milionů korun. Hovorka by mohl vyjít na 30 milionů. Lischka pak na 13. Otázkou je, kolik peněz půjde zpátky do severočeského klubu. Moc ne...

Pelta má stále dost jiných starostí, než je financování fotbalu. Miliony potřebuje i jinde. Nedá se očekávat, že by sebral ranec, hodil ho do klubové pokladny a Jablonec měl na nějaký čas vystaráno. Posily, které dorazí, budou hlavně hráči na hostování.

Jablonec chce Matouška, kdo dál?

Kdo klíčové muže nahradí? Pokud klapnou dohody se Slavíí, měli by se na sever Čech stěhovat podle informací Sportu útočník Jan Matoušek (na jaře hostoval v Příbrami) a obránce

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud