Michal Kvasnica
28. června 2019 • 12:45

Baroš a Laštůvka dál v Baníku? Legendy se vzájemně ostříhaly dohola

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | K oficiálnímu prodloužení smluv ještě nedošlo, jedná se však o pouhou formalitu. Milan Baroš s Janem Laštůvkou budou pokračovat v Baníku i v příští sezoně, včera se obě ostravské legendy poprvé zapojily i do přípravného zápasu a byly u remízy 1:1 s maďarským vicemistrem MOL Vidi. Jediná novinka u dvou zkušených borců oproti minulým rokům? Zbrusu nový letní sestřih, díky čemuž jsou aktuálně v Rakousku k nepoznání. 



Baník má za sebou druhý zápas přípravy, po úvodní porážce se Slovanem Bratislava tentokrát v Rakousku remizoval s maďarským vicemistrem MOL Vidi 1:1. Klíčovou postavou duelu z pohledu Ostravských byl Robert Hrubý. Po jeho chybě v rozehrávce se nejdříve soupeř dostal do vedení, ale záložník vše napravil pěkným vyrovnávacím gólem v závěru. 

„Robert odvedl obrovské penzum práce, kondičák mi hned hlásil, že měl vysokou hodnotu odběhaných kilometrů. Trefený gól byl pro něj zasloužená odměna. I v Bratislavě to měl takhle nalité na levou, povedlo se až nyní,“ hodnotil výkon svého špílmachra trenér Bohumil Páník. 

Ústředním tématem byl však návrat Milana Baroše. Kapitán se ke spoluhráčům přidal po delší dovolené až v úterý ve Wenigzellu a už polyká tvrdé tréninkové dávky. „Konzultoval jsem s ním jeho stav, říkal, že je v naprostém kondičním i zdravotním pořádku. Jsem rád, že je máme s Damem (Diopem) už pohromadě,“ těšilo kouče. 

Včera Baroš, jenž se v hotelu s Janem Laštůvkou navzájem ostříhal dohola, zvládl druhý poločas velmi slušně. Míč mu sice párkrát v dobré pozici uskočil, jinak byl však útočník u všeho podstatného. Několikrát výborně sklepl balon do druhé vlny či otočil těžiště hry, díky čemuž Slezané postupem času získávali územní převahu.

„Rozjížděl se jako lokomotiva. V závěru nabral švunk a byl velice nepříjemný,“ chválil ho Páník, čímž demonstroval, že i v další ligové sezoně na něj bude spoléhat. „Bary je tank, který dovede vyhodnotit situaci. Přesně ví, kdy je třeba zahrát balon hned nebo jej podržet. To je obrovsky důležité.“ 

Druhý veterán, brankář Laštůvka, byl na útulném stadionku v Sonnhofenu spíš slyšet než vidět. Maďaři si příliš šancí nevypracovali, takže ostřílený gólman se staral spíše o rozehrávku a zejména dirigování obrany, která se v průběhu utkání několikrát pozměnila. 

„Výborný byl Procházka, líbil se mi i Kaloč. Celkově jsem maximálně spokojený, protože v tomto tropickém vedru jsme dokázali vystupňovat tempo a vyrovnat. I příležitostí jsme měli více než kvalitní soupeř,“ pochvaloval si trenér. 

Další zápas čeká Baník v sobotu proti ruské Samaře, poprvé by si měl zahrát i Rudolf Reiter.

Vše o Baníku čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud