7. července 2019 • 04:55

Stanciu má první trofej, ani nekopl do míče. Bude na něj velký tlak, ví Souček

Autor: vma
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počet odehraných minut 0, počet trofejí 1. Nejčerstvější posila Slavie Nicolae Stanciu získal ve svém novém působišti první medaili v barvách českého klubu. Jeho výrok, že neodejde, dokud nějakou nevyhraje, si přitom pamatují i fanoušci na Letné.



„Končil později a měl naordiovaný trénink od Al Ahlí. V pátek absolvoval první trénink v sezoně, takže začíná od nuly. Pojede v programu, abychom ho co nejdřív dostali do kondice, aby nám sportovně pomohl. Teď je mimo zápasy, potřebuje trénovat,“ vysvětlil trenér Slavie Jindřich Trpišovský, proč ještě nehrál Nicolae Stanciu.

Teprve ve čtvrtek byl příchod rumunského záložníka do Slavie potvrzen a až ten samý den večer se v Rakousku připojil k novému týmu. Po jediném dnu tréninku, navíc jen kondičního, mezi sešívanými bylo na první start ještě brzo.

I na lavičku se Nicolae Stanciu dostal až po zápase
I na lavičku se Nicolae Stanciu dostal až po zápase

„Zatím se tolik neprojevuje, připadá mi klidný. Myslím, že jakmile s námi začne trénovat, bude i víc k nám do party. Bude na něj velký tlak. Ukáže se, jestli je velký hráč. Pevně věřím, že ano, ale nebude to jen o něm,“ prohlásil kapitán Slavie Tomáš Souček.

A tak Stanciu seděl tribuně za slávistickou střídačkou. Sledoval, jak si červenobílí poradili s domácí Trnavou, vítězem Slovenského poháru. Dvě branky přitom padly po standardních situacích – Stanciově doméně. První gól dal Tomáš Souček z penalty vršovickým dloubákem, druhý přidal ten samý hráč po Ševčíkově rohu.

Ve frontě na medaili ale po zápase nechyběl, dokonce „předběhl“ i střelce třetího gólu Josefa Hušbauera (taky někdejšího kapitána Sparty). 

A slavil i zákulisí. Ani ne půl hodiny po konci zápasu zveřejnil slávistický šéf Jaroslav Tvrdík fotku trofeje, Jindřicha Trpišovského a Stancia v klubovém tričku s popiskem „A všichni se baví.“ 

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Deliho odcházení? Je to na něm, nabídky má, říká Trpišovský
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud