Jakub Dvořák
14. července 2019 • 13:43

Příbram přišla o svého „Deliho“. Náhradu stáhla den před zápasem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sestavu měl naplánovanou. Letní posily zakomponované. Na hrotu Michal Škoda, vlevo Martin Zeman a na stoperu Olivier Kingue. Jenže dva dny před zápasem s Teplicemi (1:1) dostal příbramský trenér Roman Nádvorník šokující novinku. Kamerunský obránce se zranil. „Obrovský zásah. Na naši ligu má nadstandardní rozehrávku. Jako měl Simon Deli,“ hořekoval kouč Středočechů. Ligového debutu se tak dočkal 21letý David Šimek, který ještě minulý týden trénoval s Vyšehradem.



Když v létě Olivier Kingue přestoupil ze Slavie natrvalo do Příbrami, jednalo se o od Středočechů o prozíravý tah. Mladý a perspektivní stoper, navíc technicky velmi dobře vybavený.

„V přípravě řídil celou obranu. Hodně týmů tohle řeší, že stopeři nemají dobrou rozehrávku, ale Oliver ji má na naši ligu nadstandardní. Přirovnal bych ho k Simonu Delimu, který byl ve Slavii,“ zasnil se o něm příbramský trenér Roman Nádvorník.

Jenže ve čtvrtek se dozvěděl šokující informaci. Hráč, na kterém chtěl stavět, se vážně zranil. Podle informací Sportu může být třiadvacetiletý obránce mimo dva až tři měsíce.

U Litavky najeli do krizového režimu. Co teď? Další posila? Sáhnout do vlastních zdrojů? Nakonec vyhrála druhá varianta. Jednadvacetiletý David Šimek odjel s Příbramí celou letní přípravu, ale podzim měl strávit ještě na hostování v druholigovém Vyšehradu, se kterým už celý týden trénoval.

SESTŘIH: Příbram - Teplice 1:1. Zasloužená remíza, na obou stranách pálily nové posily
Video se připravuje ...

Jenže Nádvorník a spol. mu rychle změnili plány. V pátek byl mladý stoper v Příbrami podepsat smlouvu a v sobotu už debutoval v lize proti Teplicím.

„David s námi byl na soustředění a jevil se velmi dobře. Naše představa byla taková, aby tu ve svém věku neseděl a šel hrát alespoň druhou ligu, a v zimě se vrátil jako hotový hráč. Jenže nastala situace, že jsme ho v pátek museli stáhnout,“ popsal zákulisí rychlého transferu.

„Bylo to velmi rychlé a nečekané,“ usmíval se vytáhlý stoper. „V pátek mi volal manažer, že se Oliver zranil a situace se řeší. Nakonec jsem ještě v ten den jel do Příbrami podepsat potřebné dokumenty a rovnou se dozvěděl, že budu hrát v základu. To už jsem byl mírně nervózní,“ popisoval dojmy před prvním startem v lize.

„Hodili jsme ho do vody a zvládl to. Hrál na něj Jakub Mareš, což je velmi zkušený hráč, bývalý reprezentant a David obstál. Klobouk dolů,“ chválil Nádvorník mladíka, který naposledy působil na hostování ve Viktorii Žižkov.

„Zápas jsem si moc užil. Musím poděkovat trenérovi, že se nebál mě postavit. Jakmile se blížil výkop, nervozita opadávala. Jen je škoda, že se nám nepodařilo zvítězit, protože k tomu nebylo daleko,“ zalitoval Šimek.

Vše o Příbrami čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud