Michal Kvasnica
16. ledna 2020 • 18:40

Krach odvrácen?! Vítkovice by měly začít přípravu, trenérem bývalý hráč

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reálně černý scénář druholigových Vítkovic – totální krach a neodehrání jarní části soutěže – byl po čtvrtečním jednání na ostravském magistrátu podle informací iSport.cz odvrácen. Ve vítkovickém klubu dochází ke shodě ohledně fungování a zejména financování. Ekonomicky pomůže nový subjekt a personálně prvoligový Baník, který o patro níž pošle své hráče na hostování. Pokud bude hráčům v nejbližších dnech zaplacena dlužná částka, začnou v pondělí přípravu pod vedením nového trenéra Ondřeje Smetany.



FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA by měla mít i na jaře šestnáct týmů. Přestože to s předposledními Vítkovicemi v posledních týdnech vypadalo všelijak, po čtvrtečním jednání na ostravském magistrátu s náměstkyní primátora Andreou Hoffmannovou, kterého se zúčastnilo vedení Vítkovic i Baníku včetně majitele Václava Brabce, vypadá situace o poznání nadějněji.

Nový, dosud neznámý, subjekt by měl pomoct s narovnáním dluhů, kvůli kterým již řada hráčů Vítkovice opustila. Pokud se tak stane, v pondělí dopoledne odstartuje patnáctý tým soutěže přípravu na jarní záchranářské boje.

V kádru bude postupně přibývat velký počet hráčů z Baníku, kteří se nevejdou na ligovou soupisku áčka a zároveň již převyšují úroveň B-týmu v MSFL. Pomoc silnějšího klubu by měla spočívat i v tom, že Baník bude hradit platy svých fotbalistů.

Další novinkou bude pozice trenéra, která byla na podzim obsazena Jiřím Balcárkem a po jeho odchodu do Opavy na jedno utkání Lubomírem Luhovým.

Na vítkovickou lavičku míří Ondřej Smetana. Sedmatřicetiletý bývalý útočník dosud vedl třetiligové Petřkovice, se kterými přezimovává na druhém místě v MSFL.

Je pravděpodobné, že si Smetana z Petřkovic, se kterými má Baník nadstandardní vztahy, přivede své posily. Na čtrnáctou Vlašim ztrácí MFK čtyři body, velká výzva začíná.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

VIDEOGRAFIKA: Jak sbíraly kluby body v nejvyšší české a československé soutěži?
Video se připravuje ...

Revoluce v Baníku. Jaké změny čekají klub pod Kozlem a bude trenér úspěšný?
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů Hušbauera ve Slavii: Dělovky z dálky a bomby k tyči
Video se připravuje ...

Hellebrand ve Slavii: Minimální riziko. Pokud se neprosadí, jeho cena neklesne
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud