18. ledna 2020 • 12:47

Plzeň pod Guľou poprvé vítězí. Sparta porazila Budějovice 1:0

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové přípravy na jarní část sezony jsou v plném proudu. První herní test mají za sebou fotbalisté Sparty, kteří na Strahově vyhráli nad  Českými Budějovicemi 1:0 trefou Andrease Vindheima. Plzeň zvítězila 4:1 nad druholigovým Ústím nad Labem. V prvním zápase, ve kterém Viktorii koučuje Adrián Guľa, se prosadil Aleš Čermák, Joel Kayamba, Ondřej Mihálik a nová posila Marko Alvir.



Slovenský kouč Guľa do obou poločasů nasadil až na brankáře Sváčka zcela odlišné jedenáctky v rozestavení 4-3-3. Plzeňský favorit rozhodl o výhře už v první půli. V 29. minutě v tréninkovém areálu v Luční ulici otevřel skóre Čermák a krátce před pauzou zvýšili Kayamba s Mihálikem. Po hodině hry připravil Sváčka o čisté konto Bassey, poslední slovo měl v 87. minutě debutant Alvir.

Západočeši ve čtvrtek sehrají dvojzápas s dalšími druholigovými soupeři Žižkovem a Sokolovem. V pondělí 27. ledna plzeňský tým odletí na herní soustředění do španělské Estepony.

SESTŘIH: Plzeň - Ústí nad Labem 4:1. První zápas pod Guľou, trenér byl spokojen s Buchou
Video se připravuje ...

Sparta o nejtěsnějším vítězství rozhodla v 16. minutě. Debutant Polidar rozehrál rohový kop nakrátko na Kangu, který nacentroval na Vindheima a ten hlavou přehodil brankáře Křížka. Do konce první půle si obě mužstva vytvořila šance, krátce před pauzou zblízka netrefil míč domácí šestnáctiletý talent Karabec.

Pražané do druhé půle nastoupili v kompletně jiném složení a příležitostí na obou stranách ubylo. V 73. minutě Kozákovu hlavičku zlikvidoval Křížek. Jeho gólmanský protějšek Heča zase vychytal Mršiče.

Sparta v dalším duelu ve středu přivítá druholigovou Jihlavu. Budějovičtí po úvodním domácím debaklu 1:7 s druholigovým Žižkovem prohráli i druhý přípravný zápas a ve středu je čeká Liberec.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud